Gistermiddag werd Station Hofplein officieel geopend door wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie Ronald Schneider en Bogue was erbij!

Onlangs hebben zeven nieuwe ondernemers hun deuren geopend in Station Hofplein. Samen met de huidige ondernemers zitten er nu vijftien prachtzaken. Voordat de opening van start ging, mochten we kennis maken met een aantal ondernemers achter deze speciale horeca en winkelformules middels een exclusieve perstour door de Hofbogen.

KEVIN.MURPHY
KEVIN.MURPHY is een Australisch haircare merk dat fashion, duurzaam en ecologisch is. Voor nu zijn ze vooral gericht op de zakelijke markt, maar er is een grote kans dat ze een shop openen zodat we als gewone consument ook de fijne haarproducten in huis kunnen halen. Onder andere L.O.K. en Salt & Pepper zijn afnemers van dit merk.

kevin

OPPORTO
Wanneer je binnenstapt in visrestaurant Opporto valt het interieur meteen op. Halfronde banken, chesterfields, een lange bar, stilleven aan de muren en vooral veel ruimte. Manager Martijn De Neve verwelkomde ons en vertelde gepassioneerd over Opporto dat in juli open gaat. De menukaart zal voor 80% bestaan uit seafood. Denk aan kreeft, gamba’s en octopus, geïmporteerd uit Portugal, Spanje, Frankrijk en Italië. De gerechten worden bereid door chef Martin van de Griendt. Pijnlijk voor de portomonnee? Volgens Martijn niet. Opporto biedt dit soort gerechten juist aan voor een schappelijke prijs.

opporto

opporto

CROSSFIT HOFPLEIN
Trainen zoals trainen bedoeld is: geen machines, geen spiegels, geen excuses. Je kan hier onbeperkt trainen in kleine groepen onder begeleiding van een coach. Een lichte en mooie ruimte waar ook houten kisten staan met, voor degenen die daar gevoelig voor zijn, motivational quotes erop gebrand.

crossfit

cross

CHINNOE | VLEMMIX
Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen door Rosan Chinnoe en Marc Vlemmix. Toen een aantal jaar geleden bij Marc Parkinson werd vastgesteld besloten zij om het roer om te gooien en zoveel mogelijk uit het leven te halen. Door twee totaal verschillende werelden te combineren ontstond er een gezamenlijke passie bij Rosan en Marc: een expositieruimte om eigen werk tentoon te stellen en de stichting Dance for Health werd opgericht voor mensen met Parkinson.

chinnoe

VICO
VICO is een luxe schoenenmerk van Rotterdamse bodem en heeft een ruim aanbod van in Portugal handgemaakte schoenen voor heren. Sinds kort hebben ze echter ook een hele mooie collectie voor vrouwen. Wij zijn fan!

vico

RESTAURANT DE JONG
Restaurant de Jong is inmiddels een begrip in Rotterdam en niet voor niets. Chef en eigenaar Jim de Jong werkt graag met het beste wat de natuur te bieden heeft, met in de hoofdrol seizoensgroenten, bloemen en kruiden. Ze bieden een vlees/vismenu en een groentemenu aan voor € 45,- per persoon. Laat je zeker een keer verrassen door het groentemenu: menig vlees/vis klanten schijnen jaloerse blikken te geven aan de groente-klanten.

jim

MISURA
Misura creëert, voor zowel man als vrouw, tot in detail uitgewerkte maatkleding, die bovenal past bij je persoonlijkheid. In de zaak waan je je ook echt in modern atelier. Overal hangen stofjes die een genot voor je huid zijn wanneer je ze aanraakt, een dame is een pak aan het stomen en er hangen allerlei op maat gemaakte pakken klaar om opgehaald te worden.

misuro

LOKAAL
Wie nog niet bij Lokaal koffie gedronken heeft moet zich heel gauw schamen. Een heerlijk terras, koffie van Giraffe en een goede service. Need we say more? Na sluitingstijd kan je Lokaal trouwens ook afhuren voor een groep van ongeveer 70 man. Weet je dat ook weer!

lokaal

NORTH SEA DESIGN
Een eigenzinnige designwinkel met Scandinavische merken waar je terecht kan voor van alles, zoals meubels, lampen, cadeaus, vintage spullen, vazen en sieraden. Geef je ogen de kost!

north sea

Natuurlijk is dit een kleine greep uit de groep ondernemers die gevestigd zijn in de Hofbogen. Dus ben je nieuwsgierig geworden wat en wie er nog meer zitten? Ze staan allemaal op www.hofbogen.nl of nog beter: ga er gewoon langs!

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)