Mogelijk heb je al het een en ander over HOF voorbij zien komen op Facebook en vroeg je je net als ons af wat HOF nou eigenlijk is. Wij spraken met initiatiefnemers Daniel, Ruben en Dorine.

Hoe is HOF ontstaan?
Dorine: “Ik ben net afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie en merkte dat er in Rotterdam weinig plek is voor creatieven om te experimenteren. Ik ben op zoek gegaan naar ruimte en ik vond deze ruimte aan het Stadhuisplein.”

Daniel en Ruben: “Wij zijn al een tijdje concepten aan het schrijven en konden juist geen ruimte vinden en toevallig zijn we een paar weken via via met elkaar in contact gekomen.”

Dorine: “We merkten dat we eigenlijk dezelfde ideeën hadden en daardoor elkaar konden aanvullen. HOF is ontstaan doordat we alle drie het idee hadden dat er een gemis is aan faciliteiten en (expositie) ruimte om te werken en we wilden graag iets experimenteels opzetten om dit te waar te kunnen maken. We zijn bij elkaar gaan zitten en zodoende tot het HOF concept gekomen.”

Daniel en Ruben: “We misten een plek waar mensen iets uit konden proberen, zo is het project ontstaan om mensen van buitenaf uit te nodigen om onderdeel te zijn van het experiment.”

“De naam HOF komt van ‘binnenplaats in de stad’, een plek dat vaak onbenut blijft. We refereren daarmee naar de leegstand om mensen samen te laten komen,” vervolgt Dorine.

Daniel: “De achterliggende gedachte van HOF is roeien met de riemen die je hebt. We hebben geen budget en maken alleen gebruik van ons netwerk. Vandaar dat we ook een kleine bijdrage vragen voor de activiteiten. We willen hiermee laten zien dat je met weinig middelen ook veel kan klaarspelen en hopen zo ook dat we hiermee anderen aanzetten om iets soortgelijks te doen.”

Wat is het concept van HOF?
“Gedurende de maand oktober willen we verschillende disciplines bij elkaar laten komen, zoals kunst, muziek, literatuur en film. Het zal een wisselend programma van kunst, muziek, workshops, producten en andere bijzondere, inspirerende en ook handige activiteiten zijn. We bieden een plek aan voor mensen die willen flexwerken.”

“We hebben een vaste invulling en een wisselend programma. Bij de vaste invulling kan je denken aan de koffietent die de hele maand open zal zijn. Daar kan je gewoon heel basic koffie, thee en een jus krijgen. De exposities zullen ook de gehele maand te zien zijn.”

“Het wisselende programma bestaat zoals we net zeiden kunst, muziek, literatuur en film. We hebben bijvoorbeeld ook een klassiek concert in onze programmering, een rollerdisco, een avond met Tosti Treffer en ook een dag waarbij we met mensen met een beperking van pallethout tof spul gaan maken die we verkopen in de winkel.”

“Doordat we zoveel verschillende disciplines betrekken hopen we een breed publiek aan te trekken. Iedereen is welkom, maar het doel is om mensen buiten hun comfort zone te laten treden. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de rollerdisco dat na het klassieke concert zal zijn. Dat wordt een leuke mengelmoes van mensen.”

Op dit moment zijn de drie hard aan het werk om ervoor te zorgen dat alles op 1 oktober van start kan gaan. De precieze programmering houden ze nog even geheim, maar deze is tijdens de openingsavond “HOF OPENT DEUREN” op donderdag 1 oktober voor iedereen beschikbaar. Vanaf 17:00 ben je welkom aan het Stadhuisplein (t.o. Coconuts) om kennis te maken met HOF onder het genot van een biertje en de plaatjes van Steven Pieters en Damoon.

V.l.n.r.: Berend, Daniel, Dorine

V.l.n.r.: Ruben, Daniel, Dorine

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)