We hebben fantastisch nieuws voor de Rotterdammer en waarschijnlijk wat minder goed nieuws voor het Stadhuisplein-vee. Het oude McDonald’s schuurtje op de Coolsingel, aka de PUIST, wordt deze zomer met de grond gelijk gemaakt!

We mogen alleen niet te vroeg juichen. McDonald’s blijft daar gewoon zitten tot ver na onze dood. Het restaurant voor mentaal uitgedaagde mensen heeft namelijk een vergunning waarmee het de komende decennia gebakken zit. De fastfoodketen denkt er dan ook niet over om deze cash cow op te geven – tot grote teleurstelling van de gemeente. Zij zien liever het oude postkantoor als visitekaartje op de Coolsingel.

Het ‘paviljoen’ gaat deze zomer nog tegen de vlakte. Wij voelen een mooi burgerinitiatief aankomen waarbij iedereen een steentje mag bijdragen aan de vernietiging van deze draak. De Rotterdamse Mei-architecten bouwen vervolgens een nieuw onderkomen met dezelfde omvang. De mac stays, Stadhuisplein haalt opgelucht adem. Alsnog 1-0 voor het pleinvee en daarmee voor ongerechtigheid.

Mcdonalds
Overigens zijn ze er over de vormgeving nog niet helemaal uit. De architect Robert Winkel zegt over zijn nieuwe paviljoen: “We gaan van het lelijkste gebouw van Rotterdam het mooiste maken.” Het nieuwe ontwerp is dus al klaar, maar er is nog geen overeenstemming met de Rotterdamse Welstandscommissie. Als onafhankelijke commissie kijken zij of het ontwerp in het stadsplaatje past. Wat niet zo moeilijk lijkt, want een grote hoop stront zou op dit moment al een flinke verbetering zijn.

Vorig jaar zijn er nog door TomDavid Architecten plannen gepresenteerd voor een half verdiepte vestiging, maar dat bleek onhaalbaar.
TomDavid mac 2
tomdavid_n05