Mobiele telefoons zijn tegenwoordig multifunctioneel in de breedste zin van het woord. Zo is mijn telefoon niet alleen een extensie van mijzelf, het is een beetje vergelijkbaar geworden met het hart. Want wanneer mijn iPhone uitvalt nadat de batterij op wonderbaarlijke wijze een paar uur blijft steken op 1% en ik alsnog te lui was om mijn oplader te pakken resulteert dit in chaos van het niveau “oh-shit-Trump-heeft-de-verkiezingen-gewonnen”. Iets wat je vanaf het begin vreest, maar diep vanbinnen al van mijlenver zag aankomen. Je adem stokt, je begint te zweten, krijgt het benauwd en alle zintuigen vallen een voor een uit. Lichamelijke anarchie.

Ik gebruik mijn telefoon bij wijze van nog om mijn route te navigeren naar de buurtsuper. En een heerlijk zen-momentje op het toilet is niet compleet zonder mijn persoonlijke stralingsapparaat. De uiting “niet omdat het moet, maar omdat het kan” is hier dan ook zwaar ontoepasselijk. Het moet omdat het kan, punt. Mijn telefoon is een alleskunner. Echt. Naast radio, televisie en telegramvoorziening dient het ook als wapen. Maar dan alleen wanneer ik lusteloos in bed nutteloze filmpjes kijk. Op dat moment vinden mijn geliefde alleskunner en de zwaartekracht het kennelijk vermakelijk om gezamenlijk mijn schedeldichtheid te testen. Dit is dan waarschijnlijk ook de reden van mijn hoofdpijn: stiekem loop ik rond met een chronische hersenschudding. Een zwaardere telefoon maakt natuurlijk wel een beter wapen, dit ogenschijnlijk onbetaalbare voordeel is wellicht inbegrepen in nieuwste iPhone 7 prijs.

Sinds de opkomst van de telefoon zoals we deze nu kennen, ben ik ervan overtuigd dat we een mogelijk extra zintuig gebruiken ter vervanging voor de overige vijf – blijkbaar– primitieve zintuigen. Dit terwijl er als newly mom niets mooier is dan een hersencel–dodend apparaat welke iedere prachtige ontwikkeling en verandering van je persoonlijke melk-zuigende, aandacht-eisende, speen-gooiende minidraak vastlegt.

Alysia is een studerende jonge moeder met een scherpe tong en een vlotte pen. Op een satirische wijze kaart zij voor Bogue huidige gebeurtenissen en maatschappelijke onderwerpen aan.