Heb je dat ook wel eens, dat je ergens zo enthousiast over bent dat je gewoon niet weet waar je moet beginnen? Nou, daar heb ik nu last van. Maar, ik ga mijn stinkende best doen om mijn enthousiasme over te brengen.

Als je Sex & the City nu voorbij ziet komen op RTL8 doen de beelden een beetje vergeeld aan. Maar het blijft heerlijk om de dagelijkse genoegen en ongenoegen des levens terug te zien in een Amerikaanse tv-show. Vooral als er dan vier verschillende typetjes voorbij komen waarmee jij en je vriendinnen zich kunnen identificeren; “Ik ben Carry! Nee, jij ben echt zó Charlotte!” Cliché, maar oh zo fijn.

Tot mijn grote vreugde is er sinds kort een kersverse serie op de buis die al dit soort behoeften opnieuw bevredigd: GIRLS. Deze komische dramashow draait om een close groepje twenty-somethings die een leven probeert op te bouwen in New York. De eigentijdse rauwe, schaamteloze dosis humor en de eerlijke doch complexe dialogen die voorbij komen maakt deze tv-show uniek in zijn soort. En mannen, eerlijk is eerlijk, ook jullie zouden onder het genot van een krat bier met gemak een marathon GIRLS kunnen doorstaan.

De belevenissen van hoofdrolspelers Hannah, Marnie, Shoshanna en Jessa komen verrassend dicht bij het echte leven. Niet elke vrijdag met je haar in de krul nippen aan een roze cocktail maar, ‘in the name of art` met je tepels uit je visnettop coke snuiven op de plee. Het bonte gezelschap vermaakt je iedere keer weer met tenenkrommende vernederingen en vertederende overwinningen. Neem de seksuele escapades van Shoshanna (naar haar eigen zeggen the least virginy virgin ever), die met haar drijfnatte flamoes terug onder de dekens moet kruipen omdat haar scharrel erachter komt dat ze nog maagd is. En de altijd nonchalante, goed gestylde Jessa die ‘fashionably late’ komt voor haar eigen abortus, omdat ze de avond daarvoor plotseling ongesteld werd terwijl ze met haar tong de amandelen van een vreemde stond te kietelen. Of Hannah, die ongevraagd haar vinger in de bruine liefdesgrot van haar middelbare schoolliefde steekt. “Je zei niet wat je lekker vond, dus ik dacht ik probeer maar wat…”

Omdat Hannah de spil van het verhaal is vind ik het toch belangrijk om haar nog even in de spotlights te zetten. Deze sympathieke, onbegrensde, dwangneurotische, onhandige en soms vieze jonge vrouw heeft ongetwijfeld het hart van vele kijkers gestolen. Zoals een vriend van mij ooit op Facebook zei: “In iedere vrouw schuilt wel een Hannah.” Hannah doet of zegt namelijk vaak wat velen van ons denken. Ze is de persoon die we graag zouden willen zijn, maar we het lef niet voor hebben. Ondanks dat het “oh-no-you-didn`t-gehalte” van Hanna erg hoog is houdt iedereen toch van haar. Zeg nou eerlijk, uitspraken als: “You make my body feel like a giant clit!” zijn toch onbetaalbaar?
Kortom: waarom had je gisteren moeten beginnen met het kijken van Girls? Because, it make the sun shine on a rainy day!

Latest posts by Anna (see all)