Eén ding is zeker: de kater komt later. We weten allemaal dat er van dat gelukzalige yolo-gevoel, dat je had toen je stond te swingen in de club, de volgende ochtend barweinig meer over is. Je voelt het al wanneer je voor de eerste keer wakker wordt en halfdronken, met je hoofd in horizontale houding en de smaak van fijngestampte ratten in je bek, naar de wc strompelt; dit wordt geen beste dag.

Katers, je hebt ze in alle soorten en maten. Neem nou de Medium Kater: als je `s ochtends wakker wordt is het een paar keer stroef slikken, maar na een vette bek en een koud glas Coolbest Strawberry Hill ben je al weer bijna vergeten waar het om ging. Je zal je de hele dag wel lichtelijk krokant voelen en ook je warme branderige ogen zullen je er aan herinneren dat je de avond daarvoor toch de nodige alcoholische versnaperingen tot je hebt genomen. Toch zal deze kater je er niet van weerhouden om je verplichtingen na te komen (tenminste, als je niet de ruggengraat van een paasei hebt).

Voor de Survival Modus Kater moet je daarentegen steviger in je schoenen staan. Vaak gaat deze kater ook gepaard met iets minder uurtjes slaap dan de Medium Kater. Deze kater heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij eigenlijk altijd de kop op steekt op dagen dat je iets belangrijks te doen hebt. Dat kan variëren van een etentje bij je schoonouders tot een straffe deadline op je werk. Meestal weet je zelf wel wanneer je kan verzaken en wanneer het echt not-done is. Hoe dan ook, als je de Survival Modus Kater onder de leden hebt dan heb je maar één doel voor ogen: je taak volbrengen en dan als de wiedeweerga weer terug je mandje in. Onder het motto “`s avonds een man, `s ochtends een man” stap je met je ziel onder je arm en je allesvernietigende kegel de boze buitenwereld in, je hebt er nu eenmaal zelf een potje van gemaakt!

Ten slotte de ergste van het stel: de Supreme Deluxe Kater. Het klinkt misschien als de nieuwste burger van de McDonald’s, maar niets is minder waar! Als je met dit kaliber kater kampt dan weet je dat je de avond ervoor blijkbaar een poging tot coma zuipen hebt gedaan of iets wat daarbij in de buurt komt. De reguliere sluitingstijden konden je rug op en daarom heb je nog maar even een aftertje gepakt. Afterparty`s zijn NOOIT een goed idee, eigenlijk al niet op het moment zelf. Toch besloot je tegen beter weten in om samen met mensen die je nog nooit eerder had gezien (en hopelijk ook nooit meer zal zien), in de meest treurige setting van de wereld een hele fles wodka soldaat te maken. Want “je wilde écht nog niet naar huis!” Maar goed, het kwaad is al geschied, dus mocht je vandaag iets op de planning hebben staan, vergeet het dan maar! Je bent de hele dag tot helemaal niets in staat. Zelfs liggen doet pijn. Als je een slurf had dan zou je hem aan de kraan vastmaken, want de nadorst die bij deze kater komt kijken is onevenaarbaar. Niets van wat je drinkt bereikt de gortdroge uithoeken van je mond en eigenlijk word je er alleen nog maar misselijker van. Je kunt het beste nog een paar uurtjes slaap pakken en het dan nog een keer proberen.

Als je slim bent hebt je voor dit soort katers een vrije dag ingecalculeerd. Alleen dan kun je dit langzame sterfbed nog iets aangenamer maken. Je hebt jezelf inmiddels aangepraat dat je behoorlijk zielig bent en daarom heb je een vrijbrief om alles te doen en te laten waar jij zin in hebt. Dus doe je tegoed aan al het ranzige voedsel waar normaal gesproken teveel E-nummers, koolhydraten en verzadigde vetten in zitten en laat je even helemaal gaan, vandaag mag alles! Als je voor het ultieme genot gaat dan zorg je dat je op dit soort dagen een seizoen van je favo TV-show in het verschiet hebt liggen. Dim de lichten, nestel je op de bank onder een dekentje, bestel een kapsalon… en genieten maar! Reken maar dat jij en je kater samen een topavond hebben!

Latest posts by Anna (see all)