Zo oud als Krokodil Matata uit Diergaarde Blijdorp worden we never nooit lieve mensen. Honderd jaar hé, attenooije! Deze croq heeft de oorlog meegemaakt en het bombardement overleefd. Afgezet tegen het verdriet van de families van de mensen die omkwamen bij de aanslag boven Oekraïne betekent het uiteraard niets.

Wat te denken van de misère van de arme donders die zich dezer dagen gedwongen het geweld moeten laten welgevallen van agressor Israël, die zinloos tekeer mag gaan uit naam van de holocaust. Zonder dat hen een strobreed in weg wordt gelegd? Unaniem ‘kiezen’ we voor de dichter bij ons staande omgekomen landgenoten van de ramp met de MH-17. Zo ook ik.

Logisch en verklaarbaar; dus houden we stille tochten ter nagedachtenis van de slachtoffers en spreken we met elkaar onze afschuw uit over zo veel onrecht. Het probleem met stille tochten en herdenkingen; ze lossen niets op behalve het verwerken van collectief verdriet. Hoop en bid dat de heren en dames politici in Den Haag hun verantwoording nemen en zich met vol gewicht inzetten ter voorkoming van deze ellende in de nabije toekomst. Daar in Den Haag is men immers ongewild of gewild medeschuldig aan dit drama.

Waarom?

Omdat ze er destijds voor kozen om bier te drinken met de judoënde dictator in plaats van hem krachtig aan te spreken op de verkrachting van mensenrechten en dan gaan we verdomme nog zaken doen met dit schuim van de aarde. We bieden ze onderdak; faciliteren hun bedrijven en laten ze 1% belasting betalen, ‘want het is zo goed voor de werkgelegenheid.’ Nu is men plotseling verontwaardigd in politiek Den Haag omdat men een mes in de rug kreeg van een voormalig KGB-agent waar men aanvankelijk toch stiekemweg een torenhoge pet van op had en waarvoor met graagte onlangs de rode loper werd uitgerold om gezamenlijk gezellig een Nederland-Ruslandjaar te vieren.

En zo kon het gebeuren dat onze veelgeroemde minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans heel veilig en ver weg van het Kremlin een gloedvolle speech hield voor de Verenigde Naties, zes dagen na de ramp met de Boeing 777 van Malaysian Airways. Hetgeen met luid gejuich werd ontvangen wat heet: er ging een ware golf door Nederland, iedereen vond het ‘prachtig en krachtig.’ Nou ik niet, vind hem een grote lafbek evenals Mark Rutte en consorten. Dezelfde gloedvolle speech had hij godbetert recht in de murf van Poetin in het Kremlin moeten houden, niet zoals nu zes dagen erna veilig in de rug gedekt door Obama en voor eigen parochie. Maar meteen op vrijdag na de ramp in het Kremlin, toen het gesodemieter met de waarheidsbevinding en gesol met menselijke resten op de rampplek reeds een aanvang had genomen.

De realiteit was dat Franske Timmermans op vrijdag, een dag na de ramp, niet wist hoe snel hij onverrichterzake het regeringsvliegtuig terug naar Nederland moest nemen na een bezoekje aan de Oekraïne alwaar men hem niet serieus nam. Schei uit hoor hé. De wereld is een onontwarbare kluwen en de Nederlandse politici staan erbij en kijken ernaar. Uitgeleverd aan Amerika en Europa ook een gedrocht die diep van binnen niemand in Nederland wou, maar ons door de strot is geduwd.

En de oppositie?

Hahahah.. Laat me niet lachen, welke oppositie? Die is er helemaal niet. En als die er wel is, dan weet men dit verdomd goed verborgen te houden. Roemer nog gehoord de laatste dagen? Pechtold of Wilders? Waar zijn ze dan?

De schuldvraag: ook zo iets. Maak je geen illusies lieve mensen, die laat nog jaren op zich wachten, maar het is voor mij heel simpel. Direct schuldig of indirect: dat maakt mij niet uit, dat is voor mij hetzelfde. Op heling staat ook straf en de Russen zijn in deze situatie niet alleen helers maar ook dieven, dus wat mij betreft zijn ze voor 100% schuldig aan deze ramp.

“We moeten wellicht misschien als Nederlands volk wellicht een statement maken”, wordt er nu vanuit politiek Den Haag voorzichtig gelispeld. Misschien.. wellicht..? Daar gaan we weer… Nu krijgen dames en heren politici eindelijk de kans om smoelwerk te tonen, dan gaan ze weer zitten truttelen en draaien.

Kom op politici in Den Haag, zet nou eens door!

Doe het uit naam van de slachtoffers en de nabestaanden die achterblijven met een gat in het hart van heb ik jouw daar. Pak aan: er wordt geen kubieke meter gas meer afgenomen van de Russen en ja: ik ben bereid om de komende winters genoegen te nemen met minder gas. Gasgewijs kunnen we best onze broek een tijdje zelf ophouden. En dan nog, dan maar een beetje kou lije in huis. Ik ben ze helemaal zat. Opgerot met de brutale, arrogante, criminele, moordende, mensenrechten-verkrachtende gaspatsers! Geen Nederlandse eurocent meer voor ze.

Latest posts by Ton Zandboer (see all)