Na een meer dan succesvolle kick-off in 2016 tovert FUTURE FLUX FESTIVAL op 9 en 10 juni de Onderzeebootloods om tot een magische speeltuin. Het programma bestaat uit een Playground voor nieuwe kunst en technologie, Workstations waarin wij als bezoekers zelf aan de slag kunnen met nieuwe maaktechnieken en scenario’s voor de toekomst, een Industry Day voor professionals en een avontuurlijke party.

PLAYGROUND
Voor de Playground (de expo van het festival) vroeg FUTURE FLUX FESTIVAL internationale kunstenaars om een ‘How to?’ te maken waarin ze letterlijk het publiek de opdracht geven zelf aan de slag te gaan. Zo betreed je de enorme sterrenhemel Osmo, een zilveren kunstwerk van 10 meter doorsnee waar je in kunt kruipen. Even verderop staat de grote tekenrobot van Gijs van Bon die met zand een nieuw kunstwerk van 12 x 12 meter tekent. In het paviljoen van Leanne Wijnsma ontdek je hoe slecht internet ruikt. Ze ontwikkelde een apparaatje dat je met geur waarschuwt als je op een onveilige site terechtkomt. Ook kun je lekker plaatjes draaien op de pick-up van James Auger die wordt aangedreven door zwaartekracht.

WORKSTATIONS
Voor de Workstations is FUTURE FLUX FESTIVAL een samenwerking aangegaan met het nieuwe initiatief FabCity. In FabCity Rotterdam laten vijfentwintig pioniers zien hoe de ministad van de toekomst er uit kan zien. Een mix van een werkplaats, speeltuin, klaslokaal en een geheim NASA-laboratorium. FabCity organiseert in de Workstations een groot aantal workshops, demonstraties en doe-activiteiten voor jong en oud rondom het hergebruik van afval, de omgang met nieuwe technologie en de zoektocht naar toekomstbestendige ideeën voor de stad. Nieuwe producten proef je in de ‘circulaire keuken’. Voor de kleinste bezoekers zijn er onder meer workshops 3D printen en Jenga-wedstrijden waarbij ze tegen een robotarm strijden. Menig vader zal jaloers zijn.

mega arm

AVONDPROGRAMMA
Op vrijdagavond is er party! Kunstenaar Dewi de Vree zal een performance uitvoeren en kan je onder het genot van een biertje zelf aan de slag in de Workstations. De Belgische producer Sky H1 draait een live set, die zich het beste laat omschrijven als ambient en dromerig. Yon Eta neemt het stokje van haar over met een meer maximalistische aanpak met uitgebalanceerde, spannende en avontuurlijke DJ sets.

Wat:                     FUTURE FLUX FESTIVAL
Waar:                   Onderzeebootloods, RDM Rotterdam
Wanneer:            vrijdag 9 juni van 10:00 – 02:00
                              zaterdag 10 juni van 10:00 – 00:00
Entree:                 dagtickets: €10,-
                              avondtickets: € 15,-
                              Industry Day: €300,-