Een speciale foodsafari voor iedereen die zijn eten koud laat worden voor de perfecte Instagram foto. In oktober organiseert Foodsafari ) Trendwatcher for a day, een workshop waar de laatste trends op het gebied van food worden gespot. De dame achter Foodsafari, de Rotterdamse Kim de Smit, vertelde ons waarom het de moeite waard is mee te doen aan Trendwatcher for a day. “Het is eens wat anders dan een middagje taartenworkshop”.

Kun je ons vertellen over Foodsafari?
“Ik deed veel inspiratietours voor een groot vleeswarenbedrijf en aan het eind van die inspiratietours dacht ik altijd: nou, dat kan ik eigenlijk wel beter. En zo ben ik vorig jaar gestopt en begonnen met mijn eigen bedrijf Foodsafari. Ik ga dus met bedrijven op pad naar een bepaalde stad en dan laat ik ze de horeca zien. Het is niet een soort van happen en stappen. Het is meer bedrijven bezoeken, maar dan niet drie op een dag maar acht. Zodat je echt de aller gaafste dingen gezien hebt en hopelijk aan het eind van de dag geïnspireerd terugkomt.”

foodsaf

Hoe ben je op het idee gekomen om Trendwatcher for a day te organiseren?
“Het is voor het eerst dat ik dit ga doen én ook dat het echt voor iedereen is. Een mooie uitdaging! Het is in de Dutch Agri Food Week en dat was ook een mooie aanleiding om iets bijzonders te verzinnen. Ik hoor vaak van mensen: super leuk wat jij doet, kon ik ook meer eens mee. Nu kunnen we allemaal mee! Het is een beetje workshop-achtig, dus heel iets anders dan wat ik normaal doe. Maar ik heb er ook heel veel zin in!”

Wat kunnen we van Trendwatcher for a day verwachten?
“Je krijgt natuurlijk eerst een welkomspraatje. Daarna gaan we iets vertellen over trendwatching. Wat gaan we doen en hoe begin je met zoiets als trendwatchen? Dan gaan we met z’n allen op pad met een werkboek en aan de hand van opdrachten gaan we kijken wat zie je om je heen? Ik zorg ervoor dat we ook ergens wat kunnen eten en drinken. En aan het eind van de dag ga je hopelijk weer naar huis met een vol werkschrift en een nieuwe manier van kijken.”

food-safa

food-safar

Waarom moeten we allemaal meedoen aan Trendwatcher for a day?
“Als je een eerste workshop trendwatching hebt gedaan, kun je in ieder geval de basis leggen om in het dagelijks leven verder te kijken. Ik denk dat het voor iedere foodie echt heel leuk zou zijn. Als je van food houdt ga je meestal ergens iets eten en wat wij doen is echt een keer anders kijken naar food. Dus je bent nog steeds bezig in dezelfde categorie, maar je doet er eens iets anders mee.”

food-safari

Lijkt het jou leuk om in eigen stad óf in een van de andere steden op pad te gaan als Trendwatcher for a day? Meld je dan hier aan voor een van de edities!

12 & 13 oktober – Haarlem
14 & 15 oktober – Rotterdam
19 & 20 oktober – Den Bosch
21 & 22 oktober – Eindhoven

Tekst: Debbie Meerkerk