Van 17 t/m 21 augustus staat het LantarenVenster volledig in het teken van Latino Americano. Het enige festival in Nederland waar Latijns-Amerikaanse film en muziek worden samengebracht met ruim 30 filmvoorstellingen en concerten. En het is ook nog eens de eerste editie. Daar moeten we bij zijn!

Gisteren werd het programma bekend gemaakt. Aangezien wij vrijkaarten weggeven voor willekeurige voorstellingen, hebben we de ‘must-sees’ even voor je op een rij gezet:

Quilapayún, más allá de la canción
Deze film mag het spits afbijten! Een muziekdocumentaire die het verhaal vertelt van de muziekgroep Quilapayún uit Chili.

Aquarius
Een Braziliaanse film met in de hoofdrol Clara (Sonia Braga) die een zenuwslopende strijd begint tegen het investeringsbedrijf dat haar appartementencomplex opkoopt.

Desde Allá
De 50-jarige Armando pikt jongens van straat om ze mee naar huis te nemen en tegen betaling te betasten. Wanneer hij de zeventienjarige bendeleider Elder ontmoet, nemen beide levens een radicale wending.

Neruda
De beroemde dichter Pablo Neruda gaat op de vlucht voor inspecteur Peluchonneau in de film Neruda over de Latijns-Amerikaanse geschiedenis van Pablo Larraín.

Eva No Duerme
En in de licht experimentele film Eva No Duerme uit Argentinië wordt onderzocht wat er precies met het stoffelijk overschot van Eva Perrón is gebeurd.

WIN
Laat ons onder het Facebookbericht weten welke film je wil zien en met wie en wie weet ben je de gelukkige winnaar. Bekijk hier het volledige programma.

FLAR (https://www.facebook.com/events/516837565163165/)
LantarenVenster
17 – 21 augustus