Welkom in het nieuwe jaar. We hopen dat al je vingers er nog aan zitten en de de kater zo langzamerhand je lichaam heeft verlaten.

Zoals sommigen van jullie weten hebben we met Bogue in 2015 een heuse korte fictiefilm gemaakt, genaamd DEBIEL. Deze film gaat over de verstandelijk gehandicapte Yildiz die achter de schermen van een modeshow terechtkomt. En op die dag gaat haar grote wens in vervulling.

De film is het regiedebuut van de Rotterdamse actrice Dewi Reijs (o.a. De Stille Kracht, Een Echte Vermeer) en draaide afgelopen jaar op diverse internationale filmfestivals en was onderdeel van de Short Film Corner in Cannes.

Bijzonder aan de film is dat de hoofdrol gespeeld wordt door de 26-jarige Turkse Rahima Güngor, die zelf verstandelijk beperkt is. Samen met Dewi heeft ze 2 maanden lang, 2 dagen per dag gerepeteerd voor haar acteerdebuut. In de film speelt o.a. verder Emmy-winnares Maryam Hassouni.

Filmsterren Workshop in LantarenVenster
Aankomende woensdag, 4 januari, van 14.30 tot 16.30 is de film DEBIEL te zien in LantarenVenster in combinatie met een heuse ‘Filmsterrenworkshop’. Aan de film is een educatief programma gekoppeld en na het zien van de film kunnen kinderen tussen de 8 en 12 jaar deelnemen aan deze workshop, die afgelopen jaar ook al op talloze scholen is gegeven.

Tijdens de workshop leer je hoe je op een podium moet staan als een echte acteur. Ook wordt er gesproken over hoe je kunt omgaan met en anders denken over mensen uit je omgeving die ‘anders’ zijn.

Tijdens de workshop, die ongeveer een uur duurt, kunnen de ouders in de foyer koffie of een borrel drinken. Om ongeveer 16:00 uur worden zij weer naar de zaal geroepen voor de presentaties van de workshop.

Hier kun je bij zijn natuurlijk, en dat voor slechts 5 euro (alleen de film) of 10 euro (inclusief workshop voor uw kroost, neefje of nichtje).

Klik dan op deze link om kaartjes te bemachtigen.

Debiel Scholentour
Samen met een van de sponsoren van de film, Stichting Nationaal Fonds het gehandicapte kind, is deze workshop ontwikkeld en ook op scholen te bestellen, voor slechts 35 euro. Vorig jaar zijn er zo’n twintig workshops gegeven op scholen en ook voorkomend jaar is de workshop weer te boeken. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op deze website.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)