Het is ‘one of the most anticipated films’ van dit jaar: de biopic van N.W.A: ‘STRAIGHT OUTTA COMPTON’, vernoemd naar de gelijknamige epic track van de groep..
De ‘Niggaz With Attitudes’, waar N.W.A. voor staat, worden ook wel de grondleggers genoemd van het genre ‘gangsta-rap’. Het waren destijds niet de minsten die bij elkaar kwamen: Dr. Dre, Eazy-E, Ice Cub, MC Ren en DJ Yella. Ze zouden uitgroeien tot The World’s Most Dangerous Rap Group, op de voet gevolgd door niemand minder dan de F.B.I. vooral door hun track: Fuck Tha Police.

De film is al een tijdje uit in Amerika en had met een box-office van $56 miljoen dollar het hoogste openingsweekend. Er zijn tot nog toe twee voorpremieres geweest in Nederland en bij Bogue waren we gelukkig genoeg om de film al te mogen zien. En ja, het is meer dan de moeite waard en je moet deze film dan ook zeker gaan checken!

De film, en zeker hun muziek, is relevanter dan ooit. Politiegeweld, framing, it was all happening back in the days. What’s changed?

Aan de trailer is niks gelogen, het eindresultaat is zelfs meer dan dat. Leuk feitje: de zoon van Ice Cube – O’Shea Jacksonn Jr. (inderdaad, Ice Cube heet eigenlijk O’Shea) – speelt de rol van zijn vader. De casting is sowieso geweldig gedaan en let vooral ook op Eazy-E.

Ice Cube in Rotterdam
In 1991 was Ice Cube in Rotterdam. Hij gaf een optreden in Nighttown. Cube was toen al vertrokken bij N.W.A. na geruzie over geld.

Hieronder kun je de reportage checken die toen over hem is gemaakt, inclusief een uniek interview met hem.

Vanavond zijn er voorpremieres van de film in Pathe Schouwburgplein en in Cinerama. Check dus snel of er nog kaarten zijn!

Hieronder de afbeelding van de cast van NWA:

straight_outta_compton_02037921_st_2_s-high

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)