Nog even over die thigh gap. Met het Zomercarnaval dat vandaag in de Rotterdamse straten losbarst en de wulps gevormde dames die daar vorm aan geven in mijn achterhoofd, valt het me op dat de vrouwen van tegenwoordig de ideale maten van een twijgje nastreven.

Niet alleen komen er ongevraagd afslanktips in de rechterbalk van Facebook voorbij waar het hoofd van Linda de Mol ongevraagd voor wordt gebruikt, ook kom ik te pas en te onpas op pro-ana sites terecht als ik achtergrondinformatie zoek voor een artikel over (skinny, maar toch) actrice Halina Reijn.

Het is tegenwoordig heel eenvoudig om besmet te worden met het afvalvirus. Het is een beetje zoals de mazelen in de biblebelt.

Maar dan is er nog het verschil tussen zo snel mogelijk kilo’s verliezen en gezond leven. Dat laatste is zo langzamerhand een regelrechte hype. Niets zo vermakelijk als zoeken op #fitforsummer wanneer je een loos momentje hebt en Instagram je beste vriend is.

Voor je het weet sta je buiten met je Nike Free Runs te trappelen om een paar kilometer te rennen. Leuk R&B nummer in je oren en gaan met die banaan. Daarna dient je geweldige prestatie met de wereld gedeeld te worden via Twitter. Verval je weer in je luie patroon? Dan geven Runkeeper of de Nike+ Running app je wel een seintje dat je van je luie krent moet komen. Werk aan de winkel. Het is tenslotte al half juni.

Ben je uiteindelijk de ultieme gespierde bonestaak geworden, dan mag je daar best trots op zijn. Je doel is je lekkere lijf zoveel mogelijk in het openbaar te vertonen. Inmiddels ren je 10 kilometer in amper drie kwartier en kennen ze je in de sportschool bij je voornaam.

Typisch gevalletje Craig David. Hij heeft de afslanktips van Facebook ter hand genomen en is dag in dag uit bezig met zijn lijf. De 32-jarige zanger showde zijn afgetrainde torso deze week op Instagram en probeert zijn fans te besmetten met zijn inspirerende denkwijze. Craig is trots. Hij sloot af met de hashtags #Goals #Reminder #Focus #Believe #Health #Gym #Ripped #Abs #Life #HelpingEachOther #eatcleantraindirty.

Ik staarde met open mond naar de foto. Het werkte toch wel aanstekelijk toen ik een tweeluik zag waarop de zanger als koddig 8-jarige jongetje tegenover een 32-jarige spierbundel staat.

Ik trek m’n Nike’s maar vast aan, dat wordt keihard dansen op die exotische beats vandaag. En ik kijk vooral goed om me heen: een beetje vlees op die dijen is supersexy.

Latest posts by Kelly (see all)