Onze verslaggever Ronald Klootwijk is er weer. Vandaag presenteert hij een onderzoek dat gedaan werd onder Feyenoord en Ajax-supporters.

Rotterdam – Uit cijfers van het CBS is gebleken dat supporters van Feyenoord veel beter op de hoogte zijn van de geschreven en ongeschreven voetbalregels dan die van Ajax. Bij aanvang van reguliere competitie-wedstrijden in De Kuip stroomt deze voetbaltempel pas zo’n 5 minuten nadat de scheidsrechter heeft afgeblazen leeg, ongeacht het resultaat.

Bij de Arena is dit geheel anders. Als de thuisploeg met twee of meer doelpunten voor- of achter staat hoort minimaal 40% van het thuispubliek het laatste fluitsignaal in de auto op 98.6 FM.

Veel van hen reageerden verbaasd toen hen verteld werd dat een wedstrijd altijd 90 minuten duurt. Daarbovenop keken ze alsof ze water zagen branden toen hen uitgelegd werd dat clubliefde ook inhoudt dat je klapt voor je team als ze strijdend ten onder zijn gegaan. “Ik heb altijd gedacht dat ik bij een achterstand mijn team moest uitfluiten, dit is geheel nieuwe informatie voor me, maar nu moet ik ervandoor anders sta ik straks in de file als de scheids affluit”, aldus een Ajax-fan.

Bron: CBS