Niet alleen vieren we in oktober de opening van de grootste H&M van Europa. Maar deze woensdag vond er ook een spektakel in de Bijenkorf plaats. Topstylist Fred van Leer hoste hier de launch van de eerste Bconnect shop: een initiatief van Mediamarkt en de Phone House.

Fred legt uit zelf een nono op het gebied van elektronica te zijn, maar zegt daar ook bij dat er eigenlijk weinig verschil is tussen mode en elektronica: ‘Tenminste als je het hebt over elektronica van vandaag de dag. Het heeft alles te maken met lifestyle.’ Deze overlap was ook terug te zien in de mengelmoes van het publiek tijdens de opening. Zakenmannen en hippe bekende Nederlanders lonkte gezamenlijk naar de coole gadgets. De een voor het massief gouden hoesje, de ander voor de (onbegrijpelijke) geavanceerde functies.

De Bconnect shop op de derde verdieping richt zich op high-end brands en de laatste trends op het gebied van technologie en lifestyle. Een initiatief dat perfect past binnen de nieuwe strategie van de Bijenkorf, namelijk alle filialen naar een internationaal topniveau brengen. Net als in Amsterdam. Dus binnenkort ook Louis, Fendi, Gucci en Prada op de lijnbaan!

In de Bconnect store vinden klanten vijf werelden: Click & Surf, Live & Care, Shoot & Zoom, Swipe & Touch en Watch & Listen. Jamie-Lee en Soufiane van MR.PR, die de avond verzorgden, lieten de bezoekers deze werelden op een niet onaangename manier beleven. Click en surf: modellen in surfoutfits, Live & Care: Sexy verpleegsters, Shoot & zoom: fotowall met model, Swipe & touch: chicks in badpak in een opblaasbal, Watch en listen: dj en dansers! Maar click, swipe en surf hiervoor vooral naar de foto’s onderaan.

Aan het eind van het VIP-event werd ook nog de eerste ‘Gadget freak Award 2014’ uitgereikt. Deze felbegeerde prijs, namelijk niet alleen de Award, maar ook een nieuwe luxe telefoon ging niet naar dj Erik de Zwart, die speciaal was overgekomen uit Ibiza. Maar naar gadget freak Valerio Zeno, helemaal uit Amsterdam.

 

De Bconnect shop is sinds gister geopend in de Bijenkorf.

Sarah Schulten

Sarah’s (1987) fascinatie voor kunst en mode bloeide op in Londen. Daar organiseerde ze galerieshows tijdens de Fashion Week. Eenmaal thuis kwam de Rotterdamse bij de modeontwerpster Marga Weimans terecht, waar zij alles leerde over organiseren, ontwerpen en conceptueel denken. Met haar kennis over modetheorie bedenkt Sarah nu ideeën en ze zet deze om in verhalen, fotoreportages en catwalkshows.