Bogue heeft een nieuwe schrijver erbij. Vanaf heden zal Sarah Schulten jullie hier regelmatig op de hoogte houden van de fashionscene in Rotterdam en omstreken.

Rotterdam: De stad waar ‘tokkies’ het straatbeeld bepalen en waar Dries van Nooten en Prada voor velen ver-van- m’n bed-shows-organiseren. Mode is in Rotterdam vaak een ondergewaardeerd begrip. Maar dat ook onze stad zo haar mode talenten heeft bewees Jonathan Christopher deze zaterdag met zijn show tijdens de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam.

De presentatie met celebrity modellen als Jandino Asporaat (Dino show), Teun Keulboer en Tygo Gernandt leverde veel positieve reacties op bij het publiek. Met name de Bekende Nederlanders juichten hun mede bn’ers toe vanaf de frontrow. Helaas leidde het gejuich en gelach soms af van de prachtige silhouetten. Want dat de ‘Caelum et infernum’ (hemel en hel) collectie aan kwaliteit niks te kort schiet is duidelijk.

De bijzondere silhouetten bestaan uit verschillende materialen van gebreide tot leren stukken; stoer en ruig, maar tegelijkertijd chique. Ook heeft de ontwerper een voorliefde voor fashion-technology. Zo werd de zaal verlicht door gecustomizede Converse schoenen met lichtsensoren en zelf ontworpen tassen met EL-wire verlichting.

Jonathan is een jongen die keihard werkt om zijn doel te bereiken. Hij vult klassieke stukken aan met moderne elementen waardoor de look draagbaar en toegankelijk is. En dat zijn werk niet alleen het Rotterdamse straatbeeld goed zou doen staat vast.

Jonathan-2

jonathan-3

Jonathan-4

Jonathan-5

De voor Bogue bekende muziekproducer Bluntspeakers verzorgde de muziek voor de show.
Niewsgierig? hieronder de youtube link naar een filmpje van de show:

Credits foto: Fleur Halkema Fotografie

Sarah Schulten

Sarah’s (1987) fascinatie voor kunst en mode bloeide op in Londen. Daar organiseerde ze galerieshows tijdens de Fashion Week. Eenmaal thuis kwam de Rotterdamse bij de modeontwerpster Marga Weimans terecht, waar zij alles leerde over organiseren, ontwerpen en conceptueel denken. Met haar kennis over modetheorie bedenkt Sarah nu ideeën en ze zet deze om in verhalen, fotoreportages en catwalkshows.