VANDAAG
Ola lieve menschen, de kerstman staat bijna voor de deur. Voor velen begint de kerstvakantie, dus genoeg redenen dus om weer helemaal los te gaan. Laten we vanmiddag starten bij de vrijdagmiddagborrel in Roodkapje. Magnetronbar komt vanaf vanavond elke derde vrijdag van de maand terug. Ze hebben lekkere drankjes en je kan er ook nog ’s sjoelen.

Vanuit daar fietsen we naar de Zwaanhals voor een echte kerstmarkt. Er is Gluhwein dus das voor mij genoeg. Terug in de stad maken we een tussenstop bij Bar3 aan de Nieuwe Binnenweg. Daar is een nieuwe vrijdagmiddagborrel genaamd Hendrik. Geen idee wat er gaat gebeuren, maar borrels zijn altijd welkom.

Heb je tegen die tijd al zin om een beetje te grooven, dan kan je er ook voor kiezen om een drankje te doen bij Triphouse: plaatjes kopen en drankjes doen. Na al dat geborrel moet er ook gedanst worden. Keuze 1 is Boogieman in BIRD, ‘rock the floor and boogie down’. TOFFLER is dit weekend twee jaar oud en dat moet natuurlijk ook gevierd worden! Op vrijdag staat Hot Since 82 achter de draaitafels voor jullie.

En ik weet dat jullie allemaal aan het tinderen zijn. Ik niet, ik heb namelijk een Nokia. Maar BAR heeft speciaal voor alle verslaafden met een tinderduim een leuk avondje georganiseerd. Tja, heeft dit nog verdere uitleg nodig? Love Me Tinder..

ZATERDAG
Shoppen doe je in de Felixloodsen bij de Swan Market. Ideaal voor de last minute-kerstcadeautjes. Voor de vroege drinkers is er in Posse Espressobar een whiskyproeverij. In de vroege avond kan je terecht in het Groothandelsgebouw voor Serious Request. Het goede doel steunen en lekker dansen op zo een beetje elke bekende Rotterdamse dj. De afterparty is in de Maassilo bij GiveSoul met Benny Rodrigues, een heerlijke glow-in-the-dark-party.

Zaterdag is het de langste nacht van het jaar. Leuk voor al die mensen die niet van de zon houden en daarom is er weer een feestje in BAR. Als ik het goed begrijp is het buiten, met lichtsnoeren en een partytent, dus doe je bontjas aan. TwentySix houdt ook al rekening met onze portemonnee. Tot 02:00 uur is de entree daar gratis. Helemaal los kan je ook nog gaan in Perron bij Modular, twee zalen open met als hoofdact JOY ORBISON.

ZONDAG
Ook zondag is er meer dan genoeg te doen, maar ik verwacht jullie, trouwe lezers, allemaal bij de Roast Lunch in het Schieblock. Ik sta dan namelijk zelf te koken voor jullie. Reserveren kan tot en met zondag en die reserveringen gaan hard! Als je dan toch in het Schieblock bent, loop dan ook even bij Groos naar binnen. Saskia Haex maakt cadeaupapier voor je en Raoul de Jong, Michelle Van Dijk en Vincent Cardinaal vertellen kerstverhalen.

Nog meer kerststemming vind je in Delfshaven, daar organiseren ze zondag namelijk ook een kerstmarkt. Heb je meer zin om te chillen op je mooie reet? Tijdens The Breakfast Club in BIRD is zondag Melissa Fortes te vinden. Het optreden start daar om 15:30 uur. Liever wat stevige muziek? Check dan in Tiki de Rotterdamse band Liar’s Dice.

Mocht je bij mijn lunch nog niet uitgegeten zijn en geen zin hebben om zelf te koken, dan kan je in de avond bij BAR terecht voor een kerstdiner. Dansen kunnen we op zondag in de Blender tijdens ONGEDEKT. Cultheld San Proper gaat daar leuke dingen doen.

Heel veel plezier en alvast een hele fijne kerst toegewenst!

Vrijdag
De vrijdagmiddagborrel in Roodkapje
De North Night Market rondom ’t Zwaanhals
De vrijdagmiddagborrel in Bar 3
Een bezoek aan Triphouse
Boogieman in BIRD
Het tweejarig bestaan van TOFFLER (dag 1)
Love me Tinder in BAR

Zaterdag
het Swan Market Winter Festival in Felixloods I
Een exclusieve whiskyproeverij in Posse Espresso
Serious Request in het Groothandelsgebouw
Glow in the Dark met Benny Rodrigues
Buiten in BAR
Het gratis feestje GASTENLIJST bij TwentySix
Modular in cultuurpodium PERRON

Zondag
De Roast Lunch in het Dakakker cafe op het Schieblock
Kerstverhalen en zelfgemaakt cadeaupapier bij GROOS
De kerstmarkt in Delfshaven
Het optreden van Melissa Fortes bij The Breakfast Club
The Stealers en Liar’s Dice bij Tiki’s
Een driegangenmenu tijdens het kerstdiner in BAR
ONGEDEKT X-MASS Special in Blender (winactie via Bogue)