Het is weer feestjestijd! Het belangrijkste feestje van dit weekend vindt vanavond al plaats: Red het Schieblock, in BAR. Kom ons helpen en drink daarbij lekker een drankje. Voordat je naar BAR komt, kan je nog even langs BIRD voor MC Fit. Deze man ken je van Flinke Namen met de hit Wolken. De schade is maar €12,- aan de deur.

Vrijdag| Bewandel tijdens koopavond de Tussenroute. De alternatieve en artistieke winkels gelegen tussen de West-Kruiskade en de Nieuwe Binnenweg organiseren dan een bijzondere avond. Misschien kan je hier wel wat kerstcadeaus scoren. Verder is er heel dit weekend een weekend-event in TENT, met als thema de radio.. heel veel live-radio en andere mooie dingen.

Zin om een film te kijken op de vrijdag? Dan is mijn persoonlijke tip de Pyjama Party bij de Asian BBQ. Doe je favoriete pyjama aan en kom lekker ouderwets griezelen. Daarna kan je lekker dansen bij de eerste aflevering van The Buran Program in WORM. Lange sets en experimentele acts zullen hier zorgen voor een magische vibe op de dansvloer.

Je kan ook dansen op het eenjarig bestaan van Visionair in Perron: lekker rauwe house en techno. Een iets ander feestje vindt plaats in De Schouw. Hier kan je dan namelijk voor €5,- vijf likeurtjes proberen. Dus heb je geen zin om te dansen, maar wil je ook niet alleen maar drankjes op de Witte de With doen? Dan is dit misschien wel een goede middenweg.

Zaterdag | Overdag kan je van alles doen. Om te beginnen is er de officiële opening van Cute Karin Tattoo. Ik heb de winkel al bijna af gezien en het ziet er goed uit. Daar vandaan kan je door hobbelen naar de Kunstroof in Galerij Paradijsvogels, in Crooswijk. Betaalbare kunst, gecreëerd door opkomende, Rotterdamse kunstenaars en artiesten (nog meer kerstcadeaus). Voor een kunstzinnige tour wandel je verder naar de opening van de nieuwe galerij NEXT op de Bergweg. Voor eventuele kleding kan je vervolgens naar de Sample Sale in BAR, allemaal Rotterdamse producten.

’s Avonds kan je dansen in de Maassilo tijdens Now&Wow. Ik denk niet dat dit nog verdere uitleg nodig heeft, altijd een geslaagd feestje. Tegelijkertijd is aan de noordkant van de stad iedereen welkom bij YARDBIRD in BIRD. Mijn persoonlijke favoriet is het feestje in BAR: ‘Terug naar de buurtsuper‘. Van de buurtsuper krijg ik altijd jeugdsentiment en blije middelbare school-herinneringen, dus dit moet wel leuk worden.

Zondag | Je bent weer welkom bij GROOS, met deze keer een speciaal vintage-thema. Wijn, oesters en muziek vanuit een platenspeler, dat lijkt mij reuze gezellig. ’s Avonds kan je van muziek genieten in BIRD tijdens The Breakfast club met Rina Mushonga.

Soms heb je ’s zondags nog zin om te dansen. Op deze zondag kan je terecht bij Ongedekt in Blender voor lekkere housemuziek. Een mooie afsluiter van een druk weekend.

Donderdag
Red het Schieblok!
Het optreden van MC Fit in BIRD

Vrijdag
Bewandel de Tussenroute
De pyjamaparty Pyjamarama bij Asian BBQ
The Buran Program in WORM
Het eenjarig bestaan van Visionair in Perron
Lik’r ding #2 in De Schouw
Weekend-event in TENT

Zaterdag
De opening van Cute Karin Tattoo
Kunstroof in galerij Paradijsvogels
De opening van galerij NEXT
Sample Sale in BAR
YARDBIRD in BIRD
Terug naar de buurtsuper in BAR

Zondag
GROOS met een vintage-thema
The Breakfast Club met Rina Mushonga in BIRD
Ongedekt in Blender met free entrance