Vandaag zagen we Studio Ruwedata voorbij komen in de Museumnacht-programmering. Toevallig is Thijs Kelder, grafisch kunstenaar en de man achter de studio, ook bezig met een ander project waar we lucht van kregen. Samen met WORM heeft de vormgever een plan voor een kunstwerk in een zijstraat van de Witte de Withstraat. En daar heeft hij onze hulp bij nodig!

In het werk wil Thijs het grimmige verleden en het heden van het Witte de Withkwartier terugzien. Het idee: vijf raampartijen vullen met laser-gesneden collages bestaande uit tekst en afbeeldingen die samen een schaduwspel vormen. Eigenlijk heeft hij alles in huis om het project te realiseren. Snijlab voorziet de lasersnijder en Thijs zet het in elkaar, maar Thijs heeft daarnaast nog twee dingen nodig: goede ideeën en bijdragen.

Boomgaardstraat

Bijdragen aan de openbare ruimte
Voordekunst.nl roept ons allemaal om iets bij te dragen. Daar krijg je ook iets voor terug, want een grafisch vormgever stuurt niemand met lege handen naar huis. In ruil voor een donatie van minimaal 25 euro maakt hij een persoonlijk ontworpen sleutelhanger voor je. Waar zo’n lasersnijder allemaal goed voor is. Buiten de sleutelhanger geeft Studio Ruwedata iedereen de kans om een steentje bij te dragen in het project – zowel creatief als financieel. Het project is financieel succesvol wanneer € 3.777 is bereikt. Momenteel heeft het project een derde van dit bedrag behaald, met nog 37 dagen te gaan!

WORM

In totaal gaat het om 30 m2, waar nu vrij weinig mee gebeurd. Een project als dit betekent een extra boost voor het gebied. WORM zal ook in z’n handjes knijpen na de realisatie. De kunstzinnige gevel laat het Instituut voor Avantgardistische Recreatie veel beter aansluiten op de Witte de Withstraat. Bekijk de video over het project hieronder en lees hier hoe je mee kan doen.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)