In afwachting van vers bloed om mee te daten, een intermezzo. Alsook een levensles. De Casanova’s onder ons: klik gerust weer verder, de post over de lange afstandsdildo is tevens interessant. Deze educatieve voetnoot is gericht op de dames die ik het afgelopen jaar veelvuldig heb horen zeggen: “Ja, maar. Ik kán helemaal niet flirten.”

Na een succesvolle flirt zou je kunnen zeggen: “kat in het bakkie.”

Met hierbij in ogenschouw nemend: flirten als het begin van de menselijke paringsdans. Daar waar wordt gezaaid wat door versieren geoogst kan worden. Of dat nu babies, soa’s of ongemakkelijke gesprekken zijn omdat hij de dag later een saaie lul blijkt. Flirten is luchtig, speels, zonder directe bijbedoelingen. Versieren is stap twee, de daad bij woord. Echter, goed kunnen flirten is het halve werk. Na een succesvolle flirt zou je kunnen zeggen: “kat in het bakkie.”

Het hand in eigen boezem moment: ik ben een zeer grote flirt en een zeer kleine versierder. Veel katten, weinig bakkies. Mannen zijn volgens kompaan A. áltijd aan het versieren. Hijzelf stapt er iedere donderdag vrolijk voor Niko. binnen, want “daar wórdt tenminste nog geflirt.” Rondje lopen, kijken of er wat tussenloopt en hoppa, aan de slag. Mocht je eens willen David Attenbourough’en: Niko., iedere donderdag, Blender.

Handvatten van enkele heren:

1. De Blik. Vergeet Tyra’s smile with your eyes, ga over op: have sex with your eyes. Spuw vuur met je ogen, maar wees intussen niet te opdringerig. Aandacht vragen en teveel je best doen is dodelijk.

2. Lach. Mannen houden van vrouwen met humor. Lees: mannen vinden het leuk als jij om hun grapjes lacht. Is hij niet grappig, lach de man dan uit. Hard. In eerste instantie zal hij hier van schrikken, maar, zodra hij merkt dat hij je wél aan het lachen heeft gekregen, is hij alsnog gestreeld in zijn ego.

3. Biedt de man een drankje aan in plaats van andersom, maar overdrijf het niet: het verzoek tot koffie-date is een alleenrecht van de man. Hij wil de illusie dat hij jou verovert, ook al weet hij heus wel dat de vrouw in control is.

4. T.: “Vraag niet in de eerste minuut al om pillen of coke.”

5. Raak aan. Voorzichtig, niet te opvallend. Het moet per ongeluk lijken. Direct gaan daggeren werkt averechts.

6. Uit mijn arsenalenkast: kijk nog eens achterom wanneer je afscheid neemt.

7. Oprah: “Houd eerst van jezelf, dan houdt de rest ook van je.”

8. Kompaan A.: “Wat is er met de knipoog gebeurd? Ik wil een revival van de knipoog. Geen arrogante, een échte, een ondeugende. Dan ben ik wel een beetje in de war daarna hoor.”

9. Vriend S., in het verleden de beste jager van Rotterdam, maar in 2013 heus niet meer: “de mooiste flirts beginnen met een kijkspelletje. Staren tot ze het voelt, dan precies, als zij haar hoofd draait, wegkijken. Spanningsopbouw. En dan direct weer naar haar kijken zodat zij zich betrapt voelt. Verlegen ondeugd, dat werkt altijd wel. Maar ja, wat wil je met een flirt? Een dampend hete onenightstand zonder uitwisseling van nummers? Of gewoon charmant zijn tegen de caissière van de Jumbo?” Combineren mag.

10. De heren synchroon: “Eigenlijk is er is maar één tip: wees jezelf, want als dat niet werkt gaat het toch niets worden.”

Dore van Duivenbode

Lees ook: J. de V. liep dromend de Kruiskade op en af

Latest posts by Dore (see all)