22 toeristen overlijden in 2011. Daarop volgen 2 Australische studenten begin 2012. Het dobberen in een rubberen band blijkt gevaarlijker dan het klinkt. Het groot aantal slachtoffers zorgt ervoor dat de regering van Laos de populairste activiteit van Vang Vieng aan banden legt. In september 2012 is het over met het tubing terreur.
 
dobberen02

Of toch niet? Aangekomen in Vang Vieng lijkt het tuben terug te zijn van weggeweest. Dit keer zonder levensgevaarlijk slingertouw waarbij je met dubbelgevouwen nek in de veel te ondiepe rivier beland. Slim uitgedacht, want dit is de uiteindelijke doodsoorzaak geweest van alle slachtoffers.

Drie kilometer buiten de plaats Vang Vieng word je met een opblaasband door de tuktuk-bestuurder in de rivier gedropt. Langs de weg zijn een stuk of vier barretjes, waarvan het barpersoneel je met een hengel naar de kant sleept. Dit waren er voorheen veel meer, maar de regering van Laos hoopt door de afname van barretjes het drugs- en alcoholgebruik tijdens het tuben te verminderen. Bij de barretjes kun je natuurlijk bijkomen van deze zware bandbedoeling, maar je kunt het ook nog net even iets actiever maken. Zo zijn er onder het genot van deuntjes en drank allerlei sportieve activiteiten mogelijk, zoals onder anderen het in Rotterdam ook geliefde: tafeltennis en jeu de boules. Drie uur dobberen, een paar exotische drankjes, het kweken van een krokant kleurtje en zelfs wat sportieve uitspattingen later…
 
dobberen

Strompelend de kant op, band inleveren en zo snel mogelijk in de dichtstbijzijnde bar het feest voortzetten! Tuben heeft haar glorie behouden, maar voortaan zonder gekkigheid.

Latest posts by Emily (see all)