Bonjornoooo zal ik maar zeggen!

Na het zomercarnaval ben ik vertrokken naar Italië. Om even een leuk toepasselijk bruggetje te maken, ik ben geland op de plek waar ze ook carnaval vieren: Venetië.

Deze stad is ontzettend mooi, maar helaas erg toeristisch. Ik kocht de kaart van de stad bijvoorbeeld bij een Chinees in een souveniertentje. Ach, zolang wij in Rotterdam overal bij een Turkse snackbar echte Margherita’s kunnen kopen, is een Chinees die een kaart verkoopt op zich ook weer niet zo erg. Trouwens, let op! De echte Margherita moet, zoals de vlag: groen, wit en rood zijn!

Desalniettemin, het toeristische wordt volledig gecompenseerd door de werken op de Biënnale Arte. Als je nog gaat, moet je misschien niet verder lezen en als je niet gaat, ben je er hierna toch een beetje geweest.

Ik zal in het kort uitleggen wat het precies inhoud. Een aantal landen op de wereld hebben een eigen paviljoen in Venetië, waar ze tijdens de Biënnale de werken van hun kunstenaar aan de wereld voorstellen. Zo heeft bijvoorbeeld Venezuela dit keer een spuitbussenkunstenaar. Korea een ruimte, waar je iemand steeds sneller hoort ademen en een donkere kamer waar het compleet geluidloos is. Duitsland vult een kamer met op elkaar gemaakte krukjes. Ook onze Mark Manders uit Olanda toont zijn werk van natuurlijke materialen. De vrouw die gespannen is als een soort katapult aan de tafel is één van zijn werken.

Het best gevonden woord kwam uit België: kreupelhout. Ik hou nou eenmaal van dit soort uitleg.
 
kreupelhout

Een zin, die ik gevonden heb op een kunstwerk was: 5 minutes before he was dead, he was alive. Logisch en apart. Ik heb hem toch een beetje verbouwd deze zin: 5 minutes after reading you realized, he’s a lucky bastard with 28C, beer, pizza and art in Italy.

Ciaaoo!

Latest posts by Elmar (see all)