Hoe zou je het vinden om op een eilandje te wonen, middenin Rotterdam? Goed mogelijk dat je er regelmatig overheen fietst, onderweg naar Zuid om Van Bronckhorst en z’n team aan te moedigen. Het Noordereiland is natuurlijk waar het hier om gaat, recht tegenover de Boompjes! En dat is toch een mooi plekje, dus de volgende keer dat jij de Willemsbrug komt afgescheurd, stuur eens de Prins Hendrikkade op. Uitgekeken? Dan hebben wij alvast zes hotspots op een rijtje gezet die zodat je het vaste land niet eens meer op hoeft!

A La Plancha
In het zonnetje genieten van verse vis, met prachtig uitzicht op de Maas. Hoe perfect klinkt dat? Deze drie factoren worden je gegarandeerd want alleen in de zomermaanden is pop-up visrestaurant A La Plancha met mooi weer geopend aan de voet van de Willemsbrug. In de open keuken worden de duurzaam gevangen vis en schaaldieren voor je bereid en vervolgens geserveerd met een lekker glas wijn. Kijk altijd even op de website of ze open zijn! Laat die zon maar weer komen!

a la plancha

Koozie
Eigenaren Vedi, uit Slovenie en Jellie heten je welkom in hun zaak Koozie. Cosy is op z’n Rotterdams gewoon Koozie. En dat is wat het hier binnen is! Hier aan de Takstraat vindt je er de eilanders, de Rotterdammers en passanten die aanschuiven voor de lekkere koffie van de Rotterdamse Giraffe Coffee Roasters of voor een (door Koozie zelf opgespoorde) Sloveens biologisch wijntje! Leuk detail: Koozie is ideaal als werkplek of voor inspirerende brainstormsessies. Houd de social media van Koozie in de gaten voor updates over jazzy concerts in combinatie met heerlijke diners.Terwijl ze nog niet eens een jaar zijn geland heeft Koozie nu al het eiland’s hart gestolen.

Koozie

Hulstkamp gebouw
Aan de Rotterdamse skyline pronkt fier het Hulstkamp Gebouw. Opgetrokken in 1888 heeft het vooral naam gemaakt als de distilleerderij van Hulstkamp Jenever van 1919 tot 1972. Nu huizen er bedrijven als Maarten Maakelaardij, maar weten de meesten dit Rotterdamse icoon te vinden voor een van de feesten of congressen die er worden georganiseerd. Weet je het adres zo gauw niet te vinden? Geen paniek, de naam staat met koeieletters bovenop het dak.

Galerie Wind
Even ontsnappen aan de overweldiging van het statige Hulstkamp Gebouw doe je in Galerie Wind. Aan de Prins Hendrikkade tref je hier, met uitzicht op de Koningshaven, inspirerende werken van (Rotterdamse) gevestigde namen, maar ook veel aanstormend talent. Naast een expositie bezoeken is het ook een heerlijk rustige locatie voor bijvoorbeeld een netwerkborrel of als flexwerkplek!

Galerie Wind

Pizzeria La Gaetano
Sluit je dag op het Noordereiland af in het kleine stukje Italië in Rotterdam: La Gaetano. De Italiaanse pizza’s, Italiaanse pasta’s, Italiaanse gastvrijheid, Italiaanse sfeer, de Italiaanse kok en de Italiaanse dranken brengen je even een paar honderd kilometer van hier. De spicy Pizze Paolo van het huis met tomaat, kaas, tonijn, champignons, ui, paprika en sambal schijn je niet over te mogen slaan! Ze zijn niet actief op social media, wat velen misschien zal afschrikken. Want ja, als het niet op het internet te vinden is, dan bestaat het niet. Echter, op iens krijgen ze hoge cijfers en positieve recensies toegekend.

Waar wacht je nog op? Hup hup, naar het Noordereiland!

Foto banner: Hulstkamp gebouw