Deze week wil ik je graag iets laten zien van en vertellen over de publicatie ‘Apotheosis’ die bij de gelijknamige tentoonstelling hoort en nog tot en met 22 december te zien is bij mij thuis.

2Striptease of a superhero-Benjamin Li-web (1)

3Striptease of a superhero-Benjamin Li-web

4Striptease of a superhero-Benjamin Li-web

Helden, zijn ze er nog? Elke dag ontvalt er ons wel een, groot of klein. Maar wat is precies een held en waar kom je ze tegen? In de publicatie die bij de tentoonstelling ‘Apotheosis’ verschenen is, zijn wij hiernaar op zoek gegaan. Onder leiding van contentcurator Gino van Weenen ging een verscheidenheid aan kunstenaars een grootse opdracht aan. Hoe geef je de hedendaagse held weer?

Dit werden uiteindelijk zestien bijdrages met allemaal andere uitkomsten. Van sporters tot jonge vrijheidsstrijders, een heel spectrum aan persoonlijke helden kwam voorbij. In woord en beeld krijgt de lezer een indruk van wat de kunstenaars echt belangrijk vinden. Chris Versteeg schetst de wondere wereld van Sir David Attenborough, in al zijn kleurrijke dierlijke glorie. Saskia Haex portretteert lokale skateboardheld Tim Zom en wielrenster extraordinair Marianne Vos.

Helden vallen ook wel eens van het voetstuk af zoals Maik Gnass en Tommy Ventevogel in de publicatie laten zien en beschrijven. Maar ook kleding maakt een held, zoals Benjamin Li laat zien in de fotoserie hierboven. De mensen van de straat en gewoon je vriendje worden ook bezongen. Dit allemaal in een boekje met een herken-je-held-zoekplaatcover van Nina Fernande. Is je interesse gewekt? Dan kun je voor een klein bedrag het boekje bij mij thuis ophalen, vliegend, supersnel of gewoon op de fiets. Evenementen bij Roodkapje deze week:

13-12 MIMA #19

(Just out of) Bad Luck Festival: Machine Music & Armageddon Dancing with:
MODERN WITCH (US/NL) // Dark Wave & Minimal Synth
HUNGRY SOUL (BE) // Mesmerizing Acidic Electro
IAN MARTIN (NL) // Sinister Soundscapes
NOODLE BAR (NL) // Mono-poly, Falafel Biels, Das Ding Modular
DJ COSMO KNEX (BE)

20:30 – 00:00 // €6