Onder het mom van dat mijn ouders mij al sinds mijn jeugd erin gepeperd hebben dat ik alles kan worden wat ik wil worden, besloot ik dat ik curator wilde worden. En niet zomaar één. Een curator van dingen. In Rotterdam. En zo geschiedde.

“De danspalen blijven, evenals de sfeer. Alleen de betaalde liefde verdwijnt.” – Kris de Leeuw. (Bron: Metronieuws.nl)

Wat cureer ik? Bar Sjatzi, voorheen stripclub, gevestigd aan de Westzeedijk 68A.

Wat vind ik? Ik was er op de openingsavond, dus ja wat zegt dat nou echt. Dat is hetzelfde als een gastenlijst waarvan de eerste drie pagina’s uit ‘vrienden van’ bestaan. Het cureren ging gelukkig van een glijend dakje. Het charmante Sjatzi was afgeladen. Charmant, want lekkere wijven op de bar die zich vasthielden aan palen (dat wil zeggen: danspalen). Deux points. Charmant, want de sfeer van de stripclub is nog prima terug te zien in de aankleding van de bar. Aan uitkleding was helaas niet gedacht. Jammer. Muziek, lekker ruig. Dansbaar wel. Als je je tenminste kon bewegen. Mensen, van alles. Die krullenbol van de Buik was er ook. Locatie, helemaal top. Red Light District maar dan toegankelijk voor het plebs. Dikke portomonnee nodig? Geen idee, kreeg een drankje van een bekende.

Rapportcijfer: Stout en verfrissend barretje. Ik geef het een dikke zeven.

DE CURATOR.

Gif is niet op locatie gemaakt.

Foto: Facebook Sjatzi

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)