Banner: Fritèz (ook eigen locatie op Witte de With)

Bogue houdt van wedstrijdjes, daarom is het niet voor niets dat we twee jaar de Burgertest hebben gedaan. De Bogue Gouden Burger Spatel werd uitgereikt aan Level (2013) en Ter Marsch&Co (2014). Voor het jaar 2015 besloten we de Burgertest te skippen en iets nieuws to the eettafel te brengen. Rotterdam ontwikkelt zich voortdurend op verscheidene vlakken, maar vooral het oprukken van de vele Food(truck) Festivals vinden wij een interessant gegeven. Dit bracht ons op het idee om voor 2016 De Bogue Gouden Food Festival Spatel het leven in te roepen.

Food(truck) Festivals zijn gaande.
We zagen het al op de party festivals; de slappe patat mayo of lauwe pizzapunten zijn verleden tijd en hebben plaats gemaakt voor haute couture hamburgers, biologische friet, sushi, etc. Je kan het zo gek niet bedenken, het is er.  Viel het festival tegen, dan lag het in ieder geval niet aan het eten. Het is dan ook niet verrassend dat de Food Festivals als paddenstoelen de grond uit zijn geschoten. Vorig jaar moesten we er allemaal nog een beetje aan wennen in Rotterdam, maar inmiddels is iedereen wel een keer naar een Food Festival geweest.  De Food Festival liefhebber kan ook dit jaar zijn/haar hart gerust ophalen, er staan er maar liefst negen op de planning van 2016 voor Rotterdam. Zoveel Food Festivals op de Rotterdamse agenda hebben bij ons een nieuwsgierigheid aangewakkerd. Want, welk Food Festival is nou het beste van Rotterdam? Bogue gaat het testen, samen met jullie!

De Bogue Gouden Food Festival Spatel 2016

Het concept is simpel: er kan er maar één de winnaar zijn. Door middel van rapportcijfers worden de festivals op verschillende onderdelen beoordeeld, zoals de variatie in trucks/foodstands, vermaak naast food/nevenactiviteiten, kindvriendelijkheid, bereikbaarheid, hygiëne en aankleding. De winnaar wordt gekozen door het publiek en een Bogue jury en deze mag de felbegeerde Gouden Spatel in ontvangst nemen.

Wie worden er getest?

1. EETERIJ OP WIELEN – 17-20 maart
Locatie: Ahoy Rotterdam

2. FOODTRUCK FESTIVAL TREK – 6-8 mei
Locatie: Vroesenpark Rotterdam

3. GARE DU NORD FOOD FESTIVAL – 14-16 mei
Locatie: Zomerhofstraat Rotterdam

4. RRROLLEND ROTTERDAM – 10-12 juni
Locatie: Noordplein Rotterdam

5. PICCALILLI FOOD CAMP – 15-17 juli
Locatie: Kralingse bos Rotterdam

6. KANEN BIJ DE HOFBOGEN – juli-september (iedere vrijdag)
Locatie: Hofbogen Rotterdam

7. PROEFT ROTTERDAM – september
Locatie: Van Oldenbarneveltstraat

8. DJEMAA EL FNA – 23-25 september
Locatie: Museumpark Rotterdam

9. RAUWKOST – oktober
Locatie: Groothandelsgebouw

De komende week testen we al de eerste Food Festival: Eeterij op Wielen in Ahoy Rotterdam. Stay tuned, want binnenkort meer info over deze nieuwkomer.

trek

fritez

trekkk