Barman Can Kizilca, bekend als ‘John’ is van plan over een paar maanden een unieke bar openen in de Witte de With straat in Rotterdam. De bar, genaamd ‘Stirr’ zal de eerste world-class cocktail bar worden van Rotterdam.

Samen met 3 andere barmannen is John via crowdfunding druk bezig om het benodigde starterskapitaal binnen te halen. En niet zonder succes; binnen twee maanden zitten ze al bijna op de helft van het totaal! John’s idee voor Stirr komt voort uit meer dan acht jaar ervaring in het vak, een talent voor het verzinnen en maken van culinaire cocktails, een aangeboren charme en een drive om mensen meer te bieden dan alleen drankjes namelijk: aandacht.

2015-06-18 20.48.16

Van links naar rechts: Sven Brokaar, Arnoud Eeuwhorst, Larry Soliana, Can Kizilca

Wie ooit een kroeg heeft bezocht op de Witte de With straat in Rotterdam heeft hem hoogst waarschijnlijk een keer ontmoet achter de bar. John heeft in niet minder dan vier verschillende bars op de populairste ‘kroegenstraat’ van Rotterdam gewerkt en is zelf een van de trouwste bezoekers (en bewoners) van de Witte de With. Na acht jaar ervaring en inzichten in het vak heeft hij besloten zelf initiatief te nemen voor wat hij zelf noemt ‘een world-class bar met aandacht voor mensen’.

Hoe de Rotterdamse barman op dit idee kwam? “Acht jaar ervaring achter de bar in verschillende cafés heeft me geleerd dat een goede bar meer is dan alleen drankjes serveren; het is mensen een goed gevoel geven door ze te vermaken. Mensen hebben meer ontspanning en aandacht nodig, dat is wat wij ze gaan bieden.” Volgens John is een bar te vergelijken met een theater waar men (ont)spanning zoekt. “Voor iedereen is er een theatershow, een persoonlijke show van een van de barmannen van Stirr die zorgt dat het een beleving wordt om een drankje te drinken.” En hetzelfde geldt voor de cocktails; elke cocktail wordt gemaakt op basis van de persoon die het besteld. ‘Hoe was je dag?, Hoe voel je je? Wat is jouw levensmotto?’, zijn vragen die bezoekers elk van de in totaal vier barmannen van de nieuwe cocktailbar kan verwachten. Wil je geen cocktail maar een goed glas whisky, rum of gewoon een biertje? Dat kan ook. “Het gaat ons met name om de persoonlijke aandacht en om kwaliteit.”

StirrCan

Wat zal er onderscheidend zijn aan de bar? John: “Het wordt de eerste high-end, world-class cocktail bar in Rotterdam; een plek waar exclusief cocktails en gedistilleerde dranken worden geschonken. Er zijn voldoende bars die een scala aan dranken verkopen, en er zijn tal van bruine kroegen en goede eettentjes en restaurants. Wij willen dé cocktailbar van Rotterdam worden, met de meest persoonlijke en ontspanning sfeer. Dit kent Rotterdam nog niet. We hebben geen gelikte, fancy cocktail bar voor ogen, maar we willen het exclusieve, culinaire gezicht van Rotterdam op het vlak van dranken zijn waar persoonlijke aandacht de boventoon voert. Op de vraag om de stijl van Stirr te omschrijven antwoord John resoluut: “Een cocktailbar met karakter, belangstelling, en klasse.”

stirrr

The Stirr Tasting
Vrijdag 3 juli host The Stirr een tasting in het King Kong Hostel aan de Witte de Withstraat 74. Kom een cocktail proeven en laat je informeren hoe je mee kunt investeren in de bar via crowdfunding.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)