Vorig jaar werden de hofbogen feestelijk geopend. Zeven nieuwe ondernemers openden hun deuren in Station Hofplein waardoor er nu inmiddels vijftien prachtzaken zijn gevestigd. Maar wisten jullie dat een stukje verderop in het gebied nog meer hofbogen zijn? Zes daarvan zijn nu gereserveerd voor kunstenaarsduo Arno Coene en Iris Roskam voor hun Eurotrash United concept waar bier en kunst samen komen. Er moet nog wel even gecrowdfund worden. En dat kan vanaf vandaag!

Bier brouwen is een kunstvorm. Dat moet duidelijk worden in het nieuwe bierparadijs dat Eurotrash United zal heten. Hir komen kunst, ambachtelijk bierbrouwen, lekker eten en bier drinken samen. Naast een proeflokaal en een café komt er een bierwinkel en een minibrouwerij waar geëxperimenteerd wordt met het brouwen van nieuwe soorten bier. Ook is een boog gereserveerd voor de opslag en wholesale van de craftbiertjes. Voor het project slaat kunstenaarsduo Arno Coenen en Iris Roskam (onder meer bekend van kunstwerk The Horn of Plenty in de Markthal) de handen ineen met horeca experts Ron Sterk en Guido Wulfse. Arno en Iris brouwen al jaren ambachtelijke biertjes als Kaiser Küttlipp, Schwülle of Schwarzwald onder de naam Eurotrash Brewery, maar een echt hoofdkwartier was er nog niet. Hoewel er al investeerders zijn gevonden voor Eurotrash United, wordt ook een campagne gelanceerd op crowdfunders platform Crowdaboutnow. Niet alleen om geld binnen te halen, maar vooral om Rotterdammers de kans te geven deel uit te maken van de Eurotrash community. Je kunt namelijk vanaf 250 euro deelnemen en daarvoor krijg je niet alleen rente terugbetaald, maar word je naam in de bar gebrand.

Wat er precies gedaan wordt met het geld dat door crowdfunding wordt binnengehaald? Dit zal onder meer worden ingezet voor de verbouwing van de Hofbogen tot proeflokaal en bar. Daarnaast wordt een brouwerij gecreëerd met alle benodigde apparatuur. Ook is budget nodig om het bier van Eurotrash in heel Nederland te lanceren en daarna de wereld te veroveren met deze ambachtelijke bieren.

Meer weten? Voor de crowdfundcampagne klik hier en hier voor meer info over Eurotrash United.

banner euro

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)