CREATIEF PRODUCEREN IN NIEUW VERZAMELGEBOUW DE BAAN!
Neem een afslag aan de kop van Witte de Withstraat en je komt terecht in het Baankwartier gebied. Een plek waar het iconische gebouw De Baan een verzamelplek gaat worden van creatief gekrioel welke hand in hand gaat met drie thema’s: (elektronische) muziek, technologie en creatieve media.

Bart van Beurden ontwikkelt dit samen met Ruben Kruit en Jochem Paap (Speedy J). Het gebouw (voorheen Keuringsdienst van Waren gebouw) wordt een ruimte waar creatieve bedrijven en muzikanten tot aan IT specialisten zich kunnen vestigen. Ook gaat zich er een publieke ruimte voordoen als horecaplek waar een koffie en broodje genuttigd kan worden. Maar er op z’n tijd ook geproost wordt met wijn en bier. Je hoeft dus geen huurder te zijn om onderdeel te worden van deze broedplaats. Lekker om binnenkort je brainstorm of meeting naar te verplaatsen!

De laatste vijf jaar is Rotterdam vruchtbaarder dan ooit. Volgens De Baan hoog tijd om een oprechte thuishaven te creëren waar een interdisciplinair netwerk van creatieven aan de slag kunnen. Dit ter bevordering van het culturele klimaat in onze Maasstad.

Naar plannen van de gemeente is het gebied eigenlijk bestemd voor hoogbouw. Alhoewel dit werkelijk nog maanden al dan niet een decennia kan gaan duren. Terwijl de gemeente, architecten en bouwers zich al jaren met elkaar proberen te vervlechten, bloeit het gebied momenteel langzaam op. Dit dankzij initiatiefnemers, ondernemers en bewoners die het vertikken om het gebied te laten verloederen en waar nu ook De Baan een mooie toevoeging aan is.

Baan

De helft van het gebouw is nog verhuurbaar en vanaf 1 april duik je er zo in. Mocht je geïnteresseerd zijn, stuur ze dan een bericht via hun Facebook pagina of download hier meteen de prospectus!