Van onze bijzondere verslaggever Ronald Klootwijk.

Rotterdam – Het Algemeen Dagblad probeert een jonger publiek aan te spreken. Om dat te bewerkstelligen heeft de krant een testpanel op pad gestuurd om een product op kwaliteit te testen waar jongeren wat mee hebben: Cannabis.
Een week lang heeft het panel door het hele land anoniem coffeeshops afgestruind, soms wel meerdere op een dag.

“Normaal blowen wij helemaal niet, maar zo is het ongeveer gegaan. We begonnen bij de Bulldog in Amsterdam waar we zo’n enorme Skunk-vuurpijl namen, vervolgens landde er een UFO op het Leidseplein die ons in een nanoseconde afzette bij De Pinguin in Arnhem, dat scheelde een hoop gedoe met die trein. Toen we daar aan een White Widow begonnen te hijsen, snapten we meteen dat die zaak De Pinguin heet want zo liepen we er ook naar buiten. Ik kotste mn longen bijna uit mijn lijf en dacht dat mijn vrouw dezelfde naam zou krijgen als deze soort Cannabis, niet normaal meer”, aldus Henk.

Een dag later stond coffeeshop ’t Geeltje in Rotterdam op ’t programma.
De keuze viel op Polm 2.

“We draaiden zo’n enorme toeter op een bankje bij de Heemraadssingel, komt ineens de hele selectie van Feyenoord voorbij varen met de Kampioensschaal, mooier dan dat kan het toch niet worden.

Vandaar dat we besloten hebben dat ’t Geeltje de eerste winnaar is van de AD-Cannabistest.”

(Bij de redactie is later het bericht binnengekomen dat een groep baldadige jongeren gehuld in Feyenoord-shirts die dag de oliebollenbeker van Richard Visser gestolen hadden en er per rubberen roeiboot via de Heemraadssingel vandoor wilden gaan)