Elke week maakt een mengelmoes aan publiek zich klaar voor het wekelijkse feest op de donderdagen in BAR: CHIPS. De variatie aan soort bezoekers zorgt voor een brede muziekprogrammering, zoals hiphop en techno. CHIPS is echter meer dan een feestje. Organisatoren Sean Schipper en André Marques geven een plek aan (jong) creatieven zodat deze de exposure krijgen die ze verdienen en ook de ruimte krijgen om te netwerken. In het afgelopen jaar heeft CHIPS een naam gevestigd en het kon dan ook niet uitblijven dat de organisatie een stap verder gaat. Samen met fotograaf Stacii Samidin, grafisch vormgever Flores de Kraker en Mieke Megawati Vlasblom, eindredacteur, hebben zij een krant het leven in geroepen: Chipsocial. Wij spraken met Stacii.

Wat is het gedachtegoed achter Chipsocial?
Stacii: “We vertegenwoordigen met z’n allen een generatie bestaande uit helden die Rotterdam doen bloeien. Verschillende jongeren die samen iets neer (willen) zetten in hun stad. Zonder deze jongeren zouden we niet kunnen proeven, ruiken en beleven van de huidige samenleving. Door hun te portretteren willen we hun motiveren en stimuleren om deze beweging voort te zetten. Hen laten zien dat zij ook belangrijk zijn.”

Waarom een krant?
Stacii: “Alles is tegenwoordig online, wat ook goed is, maar wij wilden terug naar de ambacht. Als je in een krant staat, dan hang je dat op. Dat doet meer.”

Wat kunnen we verwachten van chipsocial?
Stacii: “In totaal hebben we 91 portretten voor Chipsocial gemaakt, deze worden over twaalf edities verspreid. De fotografie en tekst is erg persoonlijk, dat maakt dit bijzonder.”

LANCERING CHIPSOCIAL
De lancering is morgen vanaf 23:00 in BAR Rotterdam. Er zijn slechts 100 oplages van de eerste editie gedrukt, er vroeg bij zijn is zeker geen overbodige luxe. Chipsocial kost € 3,- en gaat naar een goed doel in Nairobi (Good Samaritan Orphanage Home) waar Stacii recent naar afgereisd is voor nieuw werk (binnenkort meer hierover op Bogue).

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)