Ja ja ja, deze week staat het Schieblok weer in teken van vooruitstrevende Elektronische muziek, Hip-Hop en kunst. Naast je favo weekend spots Annabel, BAR en Transport gaan ook de deuren van Perron weer voor een weekendje open. Genoeg te beleven om je playlists voor deze winter weer up to date te brengen! Dit jaar bereidt het festival flink uit.

Zo trapt het festival op woensdag af met twee films in KINO. Een documentaire over synthesizer-pionier Suzanne Ciani en een surrealistische horror film van levende legende Flying Lotus. Ciani staat ook op donderdag op de bill. Ditmaal staat ze in Transport achter de knoppen van haar modulaire synthesizers. Nick Verstand vertaalt deze beats on the spot in een lichtshow.

Wij gaan het hele weekend onze future favorieten ontdekken, naast die acts die we altijd al een keer wilden zien. Hier een klein lijstje met wat je zeker niet moet missen:

Joey Bada$$
De nog steeds pas 22 jarige Amerikaanse rapper bracht dit jaar zijn tweede album uit: All-Amerikkkan Bada$$, waarmee hij in een klap op nr. 5 binnen kwam op de US Billboard 200. Dit zette hem, na zijn succesvolle mixtapes, op de kaart als rapper waar je niet meer om heen kan. Checken als je houdt van: Drake, Chance The Rapper, Chilidish Gambino.

BANKS
De Amerikaanse zangeres tourde eerder al met The Weeknd. Eind vorig jaar bracht ze haar tweede album ‘The Altar’ uit, nadat ze rond 2013 doorbrak met haar eerste plaat Goddess, waarna ze mee mocht op tour met The Weeknd. Checken als je houdt van: The Weeknd, Sevdaliza, Chet Faker.

Danny Brown
De markante verschijning van Brown doet denken aan Old Dirty Bastard van de Wu-Tang Clan. Zijn energieke stijl en beats combineren perfect met zijn one-of-a-kind stem. Dit is geen staan en aandachtig luisteren concert. Mosh-pits op eigen risico! Checken als je houdt van: Kendrick Lamar, ASAP Rocky, MF Doom.

Naast deze headliners zijn is er natuurlijk nog veel meer te zien:

Moods
Rotterdamse beatmaker. Heel fijne instrumentele Hip-Hop met dromerige samples.

Colin Benders
De man achter het succesvolle Kyteman Orchestra bouwt een elektronische live-set.

DJ Moortje
Vond in de jaren negentig Bubbling uit. Laat nu, jaren later, nog steeds door het hele land billen schudden.

Acid Arab
Dat electronische muziek met Arabische invloeden populair is bewijst het succes van Omar Souleyman wel, maar er is meer in dit genre!

Hunee
Je favoriete DJ’s favoriete DJ.

HIER EEN PLAYLIST, WANT EEN PLAAT ZEGT MEER DAN DUIZEND WOORDEN

Wie wanneer waar te vinden is vind je op de timetable.

timetable

WIN!
Wij geven 4 x 2 passe-partouts weg! Maak kans door je maat te taggen en laat weten wie jullie sowieso gaan checken!

REC. FESTIVAL VOL.2
1-5 november
Tickets vanaf 35 euro via rec.nl!