De economische crisis; we gaan er allemaal onder gebukt. De één wat meer dan de ander, maar ook ik moet helaas toegeven dat ik op luxe uitgaven zoals vakanties behoorlijk moet beknibbelen. Een snoepreisje naar één of ander exotisch oord zit er de komende tijd in ieder geval niet in. Ik wil hierbij ook een oproep doen aan mensen die regelmatig foto’s plaatsen van azuurblauwe wateren, witte stranden en kutpalmbomen; NIET DOEN! Is niet oké tegenover je medemens. Ja, ik weet dat ik het twee jaar geleden ook deed, maar toen zat iedereen toch echt wat minder aan de grond dan nu.

Gelukkig bestaat er voor paupers zoals ik altijd nog ‘een vakantie in eigen land’. Je hoeft niet altijd de Nederlandse grens over om HET vakantiegevoel te ervaren. Sterker nog, je hoeft niet eens de grenzen van Rotterdam over. In Rotterdam Blijdorp heb je namelijk alles wat je nodig hebt voor een low-budget vakantie op eigen grond. Daarom wordt het door de locals ook wel het Center Parcs van Rotterdam genoemd. Net als in ieder ordinair vakantiepark heb je in Blijdorp alles bij de hand. Zodat je, als het niet geheel noodzakelijk is, niet van het terrein af hoeft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een subtropisch zwembad (van Maanenbad) en een uitgestrekt natuurpark met glinsterende vijvers (Vroesenpark). Ook voor de dagelijkse boodschappen hoef je het park niet te verlaten. Het stikt er namelijk van de supermarkten, snackbars, bloemisten, hobbywinkels, avondshops en dierenwinkels. Om over de fietsenmakers en kapsalons nog maar te zwijgen; als je niet oppast dan struikel je erover!

Wat toch een beetje tegen het vakantiegevoel indruist, zijn de hoeveelheid seksshops in het park. Maar ook daar is een slimme oplossing voor bedacht; namelijk het om en om vestigen van eroticawinkels en kinderdagverblijven in dezelfde straat. ‘Wat is daar zo slim aan’, hoor ik je al denken. Nou, van seks komen baby’s en die moeten toch ergens ondergebracht worden als jij vakantie aan het vieren bent.

Een andere bijkomstigheid aan deze vakantie in eigen stad, is het binnen handbereik hebben van je vrienden. Altijd als ik op vakantie ga naar een of ander exotisch oord dan mis ik mijn vrienden. Ik hoef die rakkers niet iedere dag te zien, maar twee weken zonder mijn besties is best lang. Daar heb ik in Center Parcs gelukkig geen last van. Iedereen woont namelijk binnen een straal van 500 meter bij mij vandaan. Dus als mijn wc-papier op is, of ik ben de sleutel van mijn blokhut vergeten, dan loop ik gewoon even langs. Daarnaast heeft iedere accommodatie zijn eigen voordelen; zo beschikt één van mijn vrienden over een tuin op het zuiden, de ander heeft een vuurkorf en weer een ander heeft een eettafel met wel zes stoelen. En op het moment dat je vrienden toch je strot uitkomen, ga je toch gewoon weer terug naar je eigen stekkie?

Dus, zit jij deze zomer ook op een droogje en ben je bang dat je er bekaaid van afkomt als de rest naar Thailand en Ibiza vertrekt? Wees niet getreurd want in Center Parcs is het altijd feest, en ons motto is: hoe meer zielen hoe meer vreugde!

Latest posts by Anna (see all)