The Vegan Dushi, The Texas Cheese Massacre en de Veggie Kapsalon: illustere benamingen voor de heerlijke gerechten in de (in Rotterdam en omstreken) wereldberoemde Burgertrut. Na een aantal maanden winterslaap in WORM heeft Roodkapje’s favoriete kleinkind nu haar vleugels weer uitgeslagen.

De grote Tour de Burgertrut is voortgezet in de richting van de nieuwe Markthal. Op het adres Hang 5 is ons nomadische pop-up restaurant deze week heropend als Burgertrut Tweedehands Tentoonstellingen.

De komende maanden kun je hier genieten van de vertrouwde recepten, smoothies en ander lekkers, terwijl de entree van het pand dienst doet als expositieruimte waar toffe, bestaande tentoonstellingen een tweede kans krijgen. Op deze manier wil Burgertrut jonge curators en collectieven motiveren om veelbelovende exposities nog een keer in de spotlights te zetten en nieuw publiek te bereiken. Als eerste Tweedehands Tentoonstelling presenteren we de sculptuur ‘Big Car Little Dick’ en video/slideshows van de Rotterdamse kunstenaar SILAS.

Na een week klussen, sauzen en verbouwen is Burgertrut vanaf NU weer open. Kom dus snel langs voor je noodzakelijke dosis burgers, veggie snacks en kunst. Alle opbrengsten komen ten goede aan het Roodkapje programma. Reserveren kan via burgertrut@roodkapje.org. Check de Burgertrut Facebook!

Burgertrut opening