Jawel, de eerste hittegolf is gepasseerd en de airco’s loeien weer als nooit tevoren. Heerlijk verfrissend natuurlijk als je in je ge-airconditionde auto stapt, maar onlangs kwam mij een dubieuze reclame ter ore. Martin van Carglass vertelt namelijk op ongekende wijze dat het aanzetten van je airconditioning niet geheel zonder risico’s is. Ik ben zo geschrokken van de inhoud van deze reclame dat ik de volgende brief aan Martin geschreven heb:

Beste Martin,

Vrijwel dagelijks ben je te aanschouwen op televisie en heb je het over sterretjes en het opvullen van die sterretjes. Nu hou ook ik erg van sterretjes en ben ook ik een grote fan van het opvullen ervan, echter heb ik grote problemen met de onjuistheden in jouw verhaal. Ik heb al menig sterretje in de auto gehad en ook terwijl de airco aan was, maar ik heb nog nooit een vrouw, of man, horen klagen dat er vervolgens een grote barst was ontstaan.

Beste Martin, jij zegt dat je sterretjes moet opvullen om een barst te voorkomen. Volgens mijn ervaring is het dus veel beter om van het sterretje een O’tje te maken in plaats van die HPX2 kwak van jou erin te purren. Ten eerste is mijn methode een stuk goedkoper en ten tweede, ook veel leuker. Ten derde heeft mijn bewezen methode geen irritante ongeloofwaardige kut reclames nodig (een kut heeft er tenslotte sowieso niets mee te maken) en je hoeft er ook niet voor verzekerd te zijn. Behalve dan een optionele ziektekostenverzekering, maar die heb je toch al.

Gezien het hoge bullshit gehalte van je reclames, de belabberde casting, het slechte acteerwerk en je irritante rotkop is het mij nog nooit gelukt die reclames van jou af te zien. Wel vind ik het belachelijk dat reclames over dit soort onderwerpen overdag mogen worden uitgezonden en daarom zal ik deze brief ook cc’en aan de reclameadviescommissie. Ook zal ik deze brief cc’en aan het ministerie van VWS omdat het naar mijn medisch inzicht mogelijk gevaarlijk is om sterretjes te injecteren met die HPX2 kwak.

Beste Martin, wat jij in je vrije tijd doet gaat mij niet aan en mag en moet je helemaal zelf weten, maar kun je alsjeblieft kappen met die rete irritante, neppe kutreclames. En het sterretje in de eer laten die het verdient.

Met strakke nauwe groet,

Kobus Carbon

Latest posts by KOBUS CARBON (see all)