De Kledingbank Rotterdam wordt in haar voortbestaan bedreigd, ondermeer doordat zij vanaf januari 2014 huur moeten gaan betalen voor hun pand in Delfshaven. Zevenhonderd euro per maand kan deze sympathieke stichting die geheel door vrijwilligers wordt gerund niet ophoesten.

Daarom hebben wij als Bogue besloten om deze mensen te hulp te schieten.
We starten een crowdfund en trappen de campagne zelf af.

10.000 euro is minimaal nodig om de Kledingbank zeker nog een jaar te kunnen laten voort bestaan. Bogue doneert de eerste maand huur.
Wij laten de Kledingbank niet in de kou staan!

Klik hier om direct naar de crowdfundpagina te gaan en jouw bijdrage te leveren.

De Kledingbank in Rotterdam is een fantastisch initiatief dat in haar voortbestaan bedreigd wordt. Daar moet dus gelijk iets aan gebeuren om de vrijwilligers die dit runnen en de 3.500 Rotterdammers die hier jaarlijks komen, niet in de kou te laten staan.

Voor alle duidelijkheid: de Kledingbank, is net als de Voedselbank, bedoeld voor mensen die onvoldoende geld hebben om behoorlijke kleding te kopen.

Wat is er aan de hand?
De Kledingbank moet vanaf januari 2014 huur gaan betalen voor het pand in Delfshaven waarin zij huizen. De afgelopen jaren zaten zij daar gratis, maar nu moeten zij 700 euro per maand gaan betalen van eigenaar Woonbron.
De stichting kan dit echter niet betalen, naast de lopende vaste kosten die ze hebben, zoals telefoon gas, water, licht, elektra, koffie en wat koekjes.

GroenLinks en de SP hebben aan het College van Burgemeesters en Wethouders in Rotterdam gevraagd of zij € 10.000,- ter beschikking kan stellen voor de dekking van deze kosten, dan wel een pand om-niet aan te bieden voor de Kledingbank.

Ambtelijke molens draaien traag en als we op een antwoord gaan zitten wachten, legt de Kledingbank het loodje, want de tijd dringt! Dit vinden wij schandalig en daarom hebben wij bij Bogue.nl besloten om zélf actie te ondernemen.

Wat gaan we doen?
Wij willen voor eind januari 2014 € 10.000,- ophalen die ten goede komt van de Kledingbank. Met dit geld kunnen zijn minstens één jaar de huur betalen en daarnaast helpt het hen in hun voortbestaan.

Wij voegen ook de daad bij het woord. Om deze crowdfunding af te trappen doneren wij zelf de eerste € 700,-.

Wij wensen jullie prettige feestdagen en een gelukkig 2014!
Dat is wat we altijd tegen elkaar zeggen rond deze tijd. Laten wij als Rotterdammers de handen ineenslaan, de schouders eronder zetten en ervoor zorgen dat deze periode voor de vrijwilligers van de Kledingbank en de mensen die er gebruik van maken óók een prettige en gelukkige wordt!

De Kledingbank en 3.500 mensen in Rotterdam hebben jou nodigI Dus doneer hier, voor deze mensen die dit mogelijk maken. Je maakt hiermee heel veel gezinnen blij in deze moeilijke tijden. Samen sterk. Dat hoort bij Rotterdam.
En wij Rotterdammers laten onze medemens niet in de kou staan!

TheWayv.com
De crowdfundactie wordt om-niet gesteund door het Rotterdamse crowdfundplatform TheWayv. De enige kosten die in rekening worden gebracht zijn de transactiekosten van PayPal of iDeal. Wij zijn TheWayv dankbaar voor deze samenwerking.

LAAT DE KLEDINGBANK NIET IN DE KOU STAAN!
Zeker niet in deze tijden.

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)