Hebbie ‘um al gelezen? De totale uitslag van de jaarlijkse AD Oliebollen test?
De winnaar van vorig jaar was Gebakkraam Richard Visser op de Heemraadssingel, maar dit eindigt dit jaar als derde met een 9,5. Nog niet slecht, maar voor de beste oliebol moet je naar IJsselstein. Bakkerij Brokking ging er dit jaar met de prijs van door.

Wel weer veel Rotterdamse kramen in de lijst. Even een stukje service hier:

Nummer 14
Oliebollenbakkerij Familie Smit op de Beijerlandselaan. Die kregen een 8,5. En de bol kost € 0,90.

“Een lekkere, rijk gevulde oliebol met een goede structuur. Op dit verkooppunt wordt al geruime tijd met volle inzet gewerkt aan het verbeteren van bakeigenschappen. Dat werpt vruchten af.”

Nummer 66
Oliebollenkraam Westenberg op de Sicilieboulevard. Die krijgt een 7 en dat voor slechts 80 cent.

“Verkoper schrikt als het AD voor de kraam staat omdat hij ontevreden is over wat er op de plaat ligt. Dat valt mee. Een beetje saaie oliebol zonder afwijkingen. En dat is al de halve winst.”

Nummer 68
Bakkerij Klok, en die zit in de Markthal (unit 41 & 42) en ook op de Ds. Jan Scharpstraat 298. Krijgt ook een 7-tje, kost ook 80 cent.

“In een ijskoude Markthal staan de verkoopsters van Klok te vernikkelen. En dan is er ook nog sprake van een doorsnee bolletje. Correct, een tikkeltje saai. Broodachtig.”

Nummer 79
Gebakkraam Lizzy Leijdekkers op het MIa van IJperenplein. Krijgt een 6,5 en daar betaal je 90 cent.

“Jong stel is dolenthousiast dat het AD langskomt. Met wat extra aandacht zal de score omhoog- schieten. Mag een snufje zout meer hebben. En zorg dat vruchten niet verbranden.”

Nummer 88
Gebakkraam Visker op de Spinozaweg. Krijgt ook een 6,5, kost ook 90 cent.

“Een oliebol die niet bij iedereen in de smaak valt, maar ook op bijval kan rekenen. De vulling is aan de magere kant. Nasmaak voelt vet aan, voor sommigen te. Kwestie van bijstellen.”

En dan de hekkensluiter van Rotterdam en de voorlaatste in de gehele lijst! U bent gewaarschuwd! De Oud Hollandse Gebakkraam op het Eudokiaplein in Noord. Dit krijgt een hele dikke vette 1, en daarvoor moet je ook nog een euro betalen ook!

De jury – die het ternauwernood heeft overleeft – zegt het volgende: “Onvervalste braakballen! Walgelijk. Ruikt zuur. Onsmakelijk, zowel om te zien als te proeven. Slechts drie krenten per oliebol. Als deze kraam niets meer verkoopt, is dat een zegen.”

AD, dank u weer voor deze gezondheidswaarschuwingen. Ga zo door.

Wil je iemand het jaar uitwensen, geef dan de bollen van deze toko cadeau.

097a

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)