Het was een hete zomerdag in onze mooie havenstad en mensen vlogen massaal de terrassen op. De kostbare zonnestralen die we hier in Nederland hebben, namen mensen genereus en schaamteloos in ontvangst. In de Witte de Withstraat sprak ik Dennis Fris, misschien beter bekend als Ben Fresh. Een dj, gangmaker in het nachtleven en een zwaargewicht uit de stal van het Sober Music collectief. Hij vertelde mij zijn best spots in town!

Café LaBru
Perfecte bar om je avond te starten! Met een living room-feeling en barpersoneel die hun vak als geen ander begrijpen wat betreft cocktails: “Als ik ergens wil eten of drinken vind ik LaBru echt een hele leuke tent. De sfeer is daar heel ongedwongen. Er komen niet alleen super hippe mensen. Je kunt je gewoon lekker blenden in de sfeer.”

Bahn
Tussen alle technofeesten door die de grond uitgestampt worden is er nu ‘underground social club’ Bahn. Steekwoorden voor de nachtclub: Puur, rauw, houseclassics en Berlijns. “Bahn is erg vernieuwend en een plek die je echt moet kunnen vinden. Het is namelijk niet zo obvious.”, aldus Ben.

Blender
Restaurant, cocktailbar en nachtclub op de Witte de Withstraat. Blender heeft een chique uitstraling met een heerlijke Manhatten-sfeer. “Ik heb onlangs bij Blender gegeten, dat is me wel bevallen. Dat is wel een beetje high class vergeleken met gewoon een lekkere burger.”

Ter Marsch & Co.
Rond oud en nieuw opende Ter Marsch & Co stilletjes hun deuren. Inmiddels is het een plek geworden voor de echte vleeseters.”Ter Marsch vind ik echt een leuke tent! Je kunt daar lekker burgerhappen en het zit naast het King Kong Hostel. Naar mijn mening zijn de burgers van Ter Marsch beter dan die van restaurant Hamburg. Hamburg heeft natuurlijk wel de naam maar ik vind de prijs kwaliteit verhouding nogal onterecht. Bij Hudson Bar & Kitchen kun je trouwens Amerikaanse burgers eten met milkshakes enzo. Ik ben wel echt die burger kinda guy!”

Sweet Rebels
Een vintagewinkel voor dames met een oerleuke eigenaresse! “Een meisje dat ik ken, Mitsy, gaat hier tegenover over een nieuwe vintagewinkel beginnen. Ze zat eerst op de Meent, maar daar moest ze vertrekken. Nu gaat ze haar winkel verplaatsen naar de garderobe van de Blender. Dat is echt leuk, want dan krijg je een doorloop van mensen die bijvoorbeeld slapen bij King Kong Hostel.”

De kade bij de Veerhaven
Een van de Rotterdamse gouden randjes. Veerhaven is een wijk met een aantal restaurants, dure tandartsen en wat advocatenkantoren. Inclusief een kade met een uitzicht waar je U tegen zegt. “De kade waar alle boten komen, dat vind ik echt een fijne spot. Soms zet ik daar gewoon m’n auto neer of loop ik er samen met m’n vriendinnetje. Dan kijken we gewoon samen de Zuid uit.”