De laatste tijd voel ik een lichte vloed van Amsterdamse integratie in Rotterdam. Een combinatie die, in de voetbal, niet zonder slag of stoot een deur door gaat. Maar zodra de sterren aan de hemel staan weet het nachtleven hier een harmonieus geheel van te maken. 

Daarom sprak ik de heren van Beesmunt Soundsystem en Mo van Mo Manager over de eerste editie van ROAM in Cultuurpodium Perron, aanstaande zaterdag 22 november.

Een avond waarin warme house en techno met een donker randje centraal staat. Met als man of the night de New Yorkse Levon Vincent! Hij zal bijgestaan worden door de heren van Beesmunt Soundsystem en onze eigen lokale helden Jeff Solo en Chaiba.

Waarom hebben jullie voor de eerste editie van ROAM juist Levon Vincent uitgenodigd?
Mo: Levon stond voor mij al een tijdje op het lijstje van dj’s die ik wilde boeken. Voor The Soundmachine kwam het steeds niet uit en nu wel – dus dat was ideaal.

Ik vernam dat jullie hem hoog hebben zitten. Op welke aspecten is hij een inspiratie voor jullie?

Mo: Ik kijk even naar de jongens voor deze vraag, hahaha.. Wat ik heel tof vind aan Levon is dat in zijn sets veel verschillende geluiden zitten. Het is nooit monotoon! Maar ik denk dat de boys het misschien nog wel beter kunnen beschrijven.

Beesmunt Soundsystem: Hij is vooral als producer bekend. Alle sounds die hij gebruikt zijn origineel; zijn hihats tot op het randje snerpend. Opzoek naar het hevige van techno maar toch de warmte van house houden. Zoiets in muziek verstoppen vinden wij een ware inspiratiebron. In zijn dj-sets kan Levon de tijd nemen en echt een verhaal vertellen – in lange sets komt hij het best naar voren.

Wat in Levon’s werk heeft jullie tot een zekere mate beïnvloed?

Beesmunt Soundsystem: We zitten erg graag tussen genres in, qua producties en dj-sets willen wij niet in hokjes denken. Levon Vincent doet dat ook niet. We halen er veel inspiratie uit zijn tracks en door de sets te luisteren. Die variëren heel erg tussen stijlen: van keiharde techno tot acid, ambient of soulvol house.


Wat neemt bij jullie uiteindelijk de overhand in het creëren van iets? Invloeden om je heen of eigen experimentele acties?
Mo: Voor mij is het een combinatie van beide. Als ik iets nieuws maak of bedenk, speelt wat ik zie in mijn omgeving altijd een rol. Soms bewust en soms onbewust. Aan de hand daarvan probeer je dingen.

Beesmunt Soundsystem: De studio in zijn volle charme. Als de deur dichtgaat is er niks meer om ons heen.

Winactie
Naast de uitnodiging van ROAM naar Levon Vincent toe, zijn onze bezoekers ook meer dan welkom! Daarom geven wij 5×2 vrijkaarten weg voor de ROAM-avond zaterdag 22 november in Perron. 

Wil jij hierbij zijn? Mail dan naar win@bogue.nl o.v.v. ‘Ik wil naar ROAM’ en houd nauwlettend je mailbox in de gaten! Luister hier alvast naar hoe Jeff Solo en Chaiba je muzikaal opzwepen voor de avond.