Dani en Tessa van The Fox is Mine waren aanwezig op het Sziget Festival in Hongarije. Lees hieronder deel twee van hun ervaringen.

En ja hoor, ook dit doel werd behaald: een interview met een van de grotere namen van het festival. Eerder was het ons al gelukt toegang te krijgen tot de fotopit van het hoofdpodium, backstage te mogen en wel bij Egbert en Secret Cinema en nu ook een interview met “Band of Skulls”.

We hoorden pas twee uur van te voren dat we een interview kregen en met wie. Een van ons was al op het terrein, maar de ander niet. Zonder Wi-Fi probeerde ik mij voor te bereiden op het interview waarvan ik alleen de naam van de band sinds een paar dagen kende en verder dus helemaal niks wist. Dani kent de muziek goed, maar de vraag was nog maar of zij het op tijd zou halen. Twijfel over hoe eerlijk ik moet zijn in het geval ik als enige het interview moet doen.

Dani kwam gelukkig nét op tijd aan en we mochten kiezen of we de jongen dan wel het meisje wilde interviewen. Aangezien ik nog steeds single ben, gingen we voor de jongen. Tien minuten kregen we met gitarist Russel Marsden uit Southampton (zojuist gegoogled). Er werd ons zeer vriendelijk koffie aangeboden. Later bleek de langharige, stoere koffieman tevens de drummer van de band te zijn. Hij heet overigens Matt Hayward en samen met Emma Richardson op de bas, vormen zij “Band of Skills”, uh Skulls.

dag5 (8 van 75)
Het is hun eerste keer in Hongarije en ze zijn een dag van te voren vanuit Engeland met de bus vertrokken om vandaag met onder andere Kelis de avond te vullen op het één na grootste podium (A38) op Sziget. Ze zullen dezelfde avond weer terug rijden om op te treden op een ander festival. Er is nog wel tijd voor een drankje en om een optreden van een van hun ‘collega’s’ te kunnen zien.

Dit jaar hebben ze hun 3e nieuwe album “Sweet Sour” uitgebracht en sindsdien toeren ze om deze ten gehore te brengen. Tevens hebben ze in het voorprogramma van “Queens of the Stone Age” gestaan. QOTSA trad de eerste dag van het festival op, wat overigens een heel goede show was.

dag5 (2 van 27)
Russel vertelt: ‘Voor een optreden kunnen ze nu de beste songs kiezen, in plaats van een heel album te moeten spelen om de tijd vol te krijgen’. Ze zijn muzikaal veel gegroeid vindt hij sinds hun eerste album. Hij is wel cute, merkt Tessa tussendoor op. Hij vertelt ook dat het liedje met de titel “I feel like Ten men, Nine dead and one dying” goed vertaalt waar de band en het nieuwe album voor staan. Verder spelen ze eigenlijk altijd “Asleep at the Wheel” en het liedje waar Dani heel erg van houdt, spelen ze, tot haar grote teleurstelling, vanavond niet. Liedjes hebben een leven, legt hij uit en “Lay my head down” is te rustig voor dit optreden.

De tijd vliegt en we sluiten af met een foto en de vraag of hij nog iets kwijt wil aan ons. Hij vertelt dat de traditie van livemuziek erg belangrijk is. Echte muziek, zonder trucjes. Dat zoekt hij ook in andere artiesten. Queens of the Stone Age is daar ook weer een goed voorbeeld van. Hij probeert zijn inspiratie te halen uit de meest vreemde opnames. Alles wat niet voor de hand ligt en vergeten is, dat draait hij graag op zijn 78 toeren platenspeler. We geven hem een sticker en hij belooft deze op zijn platenspeler te plakken. Ondanks Tessa’s relatie-status besluiten we niet in te gaan op het voorstel mee terug te rijden in de tourbus… dan maar een uur extra wachten op diva Kelis.

Tessa en Dani van The Fox Is Mine

THE FOX IS MINE

The Fox Is Mine is een online platform voor kunst en cultuur.

Wij vinden aansluiting bij alle grote evenementen op het gebied van kunst en cultuur en onderscheiden ons dankzij het feit dat we een collectief zijn van creatieven in de culturele sector met een brede praktijkkennis en netwerk.

Het aanbod van kunst en cultuur leggen we niet alleen in tekst vast maar geven het ook vorm door onze eigen illustraties, fotobeeld en ander art work. Inmiddels hebben we een mooie collectie aan gesprekken, portretten en interviews met prominenten in de film, muziek en kunstwereld.

Staat er iets te gebeuren in Rotterdam? Dan zal je The Fox Is Mine daar zeker tegenkomen!

The Fox is mine bestaat uit: Dani Hefter, Tessa Smit en Maaike Kerman.

www.thefoxismine.com

Latest posts by THE FOX IS MINE (see all)