Dan kom je uit je werk en wil je nog even ontspannen voor je naar huis gaat. Dus wat doe je met dit weer: je strijkt neer op het dichtstbijzijnde terras voor een verfrissend witbiertje. Geen vuiltje aan de lucht. Slechts een enkele fietser die je dan kent zegt je even gedag, maar dat was het dan ook wel. Je wereld bestaat even uit jezelf, je telefoon, je brandende kameeltjes en een verkoelend glas zachtgeel vocht.

Maar dan gebeurt het. Tijdens je nonchalante ik-kijk-rustig-om-heen-gedrag als doorgewinterd terrasdier zie je vanuit je rechterooghoek iets zwarts aankomen in hoog tempo. Nee, zwartharig. Nee, een zwart topje. Een spijkerrokje. Kort. Heel kort. Je kijkt eens wat langer. Een zwarte zonnebril. Een mond die op Facebook niet zou misstaan in je Duckface-fotoalbum. Maar dan zie je ze hangen in het décolleté. Vleesgekleurde ballonnetjes.

Menig vrouwelijke lezer schiet nu rechtop om deze vrouwonvriendelijke omschrijving. Klopt, zo ben ik ook niet. In dit geval heb ik het ook over een vrouwelijke strijkplank met slecht een kleine ronding ter hoogte van de plek waar men heupen zou verwachten. Zo een waar de gemiddelde haute coutureontwerper een gezwollen kleerhanger en jeukende vingers van krijgt om haar als paspop te gebruiken. Helaas voor haar waren haar door zweet afgetekende ballonnetjes de dooddoener die zo’n kleerhanger onherstelbaar zouden beschadigen door het zien van de Silicon Valley onder haar huid.

Want stelt u zich eens voor hoe deze dame eruit ziet, beste lezer. Zwartgeverfd en steil haar zo doods dat zelfs een lijk jaloers wordt. Een lichaamsdikte waarnaast het potlood van Paris Hilton nog waardelozer lijkt. En dan twee, nou ja, je begrijpt het inmiddels wel. Ik begrijp het niet. Ben nog steeds in shock. De rasechte Rotterdammer die ik gisteren sprak begreep het ook niet. ‘Grote tieten of kleine tieten, maak mij nie uit weet je wel. Maar van die enorreme siliconendingen op van zo’n plank, wat dat is ut gewoon, met verder niks aan vrouwelijke vormen of wat dan ook. Pleur op, mij niet gezien. Da’s gewoon raar. Da’s toch gewoon raar? Ken dat ech nie begrijpe waarom je jezelf zo zou mismaken.’

Latest posts by MIGUEL SANTOS (see all)