Afgelopen weekend stond Rotterdam geheel in het teken van kunst en alle aanverwante disciplines. De beurzen Art Rotterdam, Raw Art en Object trokken dit jaar weer honderden tevreden bezoekers. Niet alleen op de nieuwe spectaculaire locatie van de iconische Van Nelle-fabriek, maar in alle hoeken en gaten van de stad was voor iedereen een ruim aanbod van cultuur op te snuiven.

En was er tussen al die kunstwerken dan ook nog wat mode te vinden? Weinig, maar met goed zoeken hier en daar. Bij Raw Art – dit jaar veel minder ‘raw’ dan anders – presenteerde de Jaski Art Gallery het werk van het Limburgse duo Les Deux Garçons. Zoals vaker gebruiken ze ook nu weer opgezette dieren in hun werk. Een sculptuur van twee honden die samen een soort jas vormen, geheel voorzien van hanger en label van Chanel. Met toestemming van het modehuis uiteraard.

Door alle praktijken heen paradeerden de modellen van ontwerper Isabelle Schulz, conceptueel en passend bij de Raw Artfair. Wellicht zouden die modellen volgend jaar gehuld kunnen in ontwerpen van bijvoorbeeld een Bas Kosters. Rebels en goed; dat kan de raw art wel gebruiken.

Afgestudeerd aan de HKU en wel, presenteerde Charlotte Kiekebos bij Object, in de Rotterdam, twee werken uit haar afstudeercollectie. De silhouetten zijn niet draagbaar, en dat is ook de bedoeling niet. Het is nog even wennen voor Charlotte dat om de zoveel tijd een jolige bezoeker zich hardop afvraagt “wie dat nou weer naar een feestje zou aandoen.” Zelf zegt de ontwerper daarover: “Misschien dat ik die handschoenen nog verkoop,” voor 235 euro. Een goede optie voor de bewoners van het penthouse van de Rotterdam, waar we ook mochten kijken. Verre weg het beste uitzicht van Rotterdam!

Bekijk het beeldverslag van Art Week Rotterdam hieronder.

Sophie Bargmann (House of Ababa)

Sophie Bargmann, House of Ababa

Raw art

Raw art

Object_

Object_

Object

Object

Les Deux Garçons (Raw art)

Les Deux Garçons (Raw art)

Art Rotterdam

Art Rotterdam

Art Rotterdam_

Sarah Schulten

Sarah’s (1987) fascinatie voor kunst en mode bloeide op in Londen. Daar organiseerde ze galerieshows tijdens de Fashion Week. Eenmaal thuis kwam de Rotterdamse bij de modeontwerpster Marga Weimans terecht, waar zij alles leerde over organiseren, ontwerpen en conceptueel denken. Met haar kennis over modetheorie bedenkt Sarah nu ideeën en ze zet deze om in verhalen, fotoreportages en catwalkshows.