Vrijdagavond 5 februari vond de Hivos Tiger Awards Ceremony plaats tijdens de 45e editie van IFFR. De publieksprijzen werden ook in ontvangst genomen: de Warsteiner Publieksprijs, Dioraphte Award en VPRO Big Screen Award.

Een avond waar gelaten en toch gespannen de genomineerde films langskomen en de makers wel of niet op het podium worden uitgenodigd om de felbegeerde prijs in ontvangst te nemen. De prijzen worden door de makers, producenten en alle andere betrokkenen vol vreugde, ontroering en nederig aangenomen. Prijzen die inzet, professionaliteit of talent bevestigen en de filmmakers stimuleren verder te werken aan visionaire, nieuwe projecten.

Alle films die vanavond de revue hebben gepasseerd, zijn één voor één buitengewoon en noemenswaardig. De juryleden en het publiek hebben mooie keuzes gemaakt. Wij wensen dat zowel de winnaars, als alle andere aanwezige filmmakers op IFFR de gelegenheid, middelen, inspiratie en het doorzettingsvermogen vinden om nieuwe projecten aan te gaan en ons zodoende nog meer bijzondere verhalen kunnen vertellen.

Hieronder een overzicht van de winnende films.

Radio Dreams - Babak Jalali

Hivos Tiger Award: Radio Dreams – Babak Jalali

 

tiger_awards_groot (1 van 1)

Warsteiner Audience Award: Land of Mine – Martin Zandvliet.

 

Dioraphte Award: El Abrazo de la Serpiente – Ciro Guerra

VPRO Big Screen Award: Les Ogres - Léa Fehner

VPRO Big Screen Award: Les Ogres – Léa Fehner

En dan is er nog de MovieZone Award, FIPRESCI Award, NETPAC Award, KNF Award en de Bright Future Award. Ga voor alle winnaars en de trailers van de films naar de site van IFFR.

 

 

 

THE FOX IS MINE

The Fox Is Mine is een online platform voor kunst en cultuur.

Wij vinden aansluiting bij alle grote evenementen op het gebied van kunst en cultuur en onderscheiden ons dankzij het feit dat we een collectief zijn van creatieven in de culturele sector met een brede praktijkkennis en netwerk.

Het aanbod van kunst en cultuur leggen we niet alleen in tekst vast maar geven het ook vorm door onze eigen illustraties, fotobeeld en ander art work. Inmiddels hebben we een mooie collectie aan gesprekken, portretten en interviews met prominenten in de film, muziek en kunstwereld.

Staat er iets te gebeuren in Rotterdam? Dan zal je The Fox Is Mine daar zeker tegenkomen!

The Fox is mine bestaat uit: Dani Hefter, Tessa Smit en Maaike Kerman.

www.thefoxismine.com

Latest posts by THE FOX IS MINE (see all)