Dat was onze boodschap 26 augustus j.l. toen we berichtten over de torenhoge declaraties van deelgemeente Noord voorzitter Harlow Brammerloo. Gelukkig is de rest van de politiek en het Algemeen Dagblad inmiddels ook wakker geworden, blijkt uit het bericht van het AD van vandaag.

Hierin stuurt Leefbaar Rotterdam aan op het vertrek van deelraadvoorzitter Brammerloo. En terecht! Ook de VVD ‘zinspeelt’ op een vertrek, en het CDA wil dat de bestuurder het bedrag terugbetaalt. D66 wil weten of de regels zijn gevolgd, maar coalitiepartijen PvdA (goh) en GroenLinks hebben geen enkel probleem met de gedeclareerde studie. Als de drie partijen meestemmen met de motie van wantrouwen van Leefbaar is het exit Brammerloo.

Een ander nieuwtje is dat andere deelraadbestuurders aanstaande donderdag op het matje moeten komen tijdens de vergadering over deze declaraties, te weten: Ahmed Harika (GroenLinks, ach vandaar dat de partij er geen probleem mee heeft) en Nils Berendsen (D66), aangezien zij voor zichzelf 15.000 euro hebben gereserveerd voor een outplacementtraject, om ook na de verkiezingen sneller aan een baan te komen.
Volgens Bart Joost van Rij (Leefbaar Rotterdam), mag dit helemaal niet. “Aan de andere kant hebben ze dat bedrag nog niet uitgegeven, dus kunnen zij het nog terugdraaien. Daar zullen wij op aandringen.”

Het is opmerkelijk om te zien hoe ons WOB verzoek door de deelgemeente Noord enigszins is getraineerd, getuige brieven die we van Deelgemeente Noord van Rotterdam ontvingen, aangetekend en wel.

Des te verbazingwekkender is de brief in de mail die we ontvingen, ondertekend door dhr. Brammerloo, waarin gesteld wordt dat hun aangetekende brief niet bezorgd kon worden en dat het verzoek niet in behandeling genomen kan worden door het ontbreken van een handtekening. Iets waar overigens de overige deelgemeenten geen enkel probleem mee hadden. Want van zowel de Gemeentesecretaris Raets hebben we een reactie ontvangen, van griffier Spaans, alsmede een ontvangstbevestiging van deelgemeente Noord. Maar no worries, de handtekening is onderweg!

Schermafbeelding 2013-09-10 om 14.17.42

Ook opmerkelijk is dat Harlow Brammerloo wél de tijd heeft om een brief te ondertekenen die het WOB onderzoek naar zijn exorbitante declaraties frustreert, maar geen tijd heeft om te reageren op ons officiële verzoek, noch dat zijn partij een reactie heeft gegeven op ons officiële verzoek, danwel naar de collega’s van het Algemeen Dagblad.

Ja, Harlow, je voelt de hete adem nu in je nek en je weet dat je over de schreef bent gegaan.

Wij zijn heel erg blij dat de politiek nu aandacht heeft gekregen voor dit dossier en nu hier vol op gaat inzetten.

De deelgemeente Noord weet dan misschien wel hoe een WOB verzoek te dwarsbomen, maar uiteindelijk zal de onderste steen boven komen. En dat geldt voor alle deelgemeenten. Ons zeer uitgebreide en specifieke WOB-verzoek hebben we namelijk ook bij het hoogste echelon van de gemeente ingediend, die vervolgens verplicht is dan de overige deelgemeenten hierop aan te spreken. Linksom of rechtsom, it shall be done.

Power to the people!

Schermafbeelding 2013-09-10 om 14.27.10