Tara Lewis studeert Geschiedenis aan de EUR en is bezig met haar masterscriptie over het ontstaan van Ierse nationale identiteit in de zeventiende eeuw. Voor Bogue houdt ze wekelijks verslag van haar laatste maanden als student.

Toen ik een paar maanden geleden begon met deze column was niet iedereen meteen enthousiast. Of ik dat ding niet gewoon kon schrijven, was de vraag. Daar hadden ze ergens wel een punt, en ik denk dat ik overtuigend heb bewezen dat studie-ontwijkend gedrag vergaande vormen kan aannemen. Echter, met dit project heb ik ook bewezen dat een beetje sociale druk helemaal geen kwaad kan. Zaterdag leverde ik namelijk, keurig op tijd, een afgeronde scriptie in. Vanochtend hoorde ik van mijn professor dat deze, op een enkel schoonheidsfoutje na, is goedgekeurd. Ik fietste terug naar huis met een wonderlijk licht gevoel, dat ik echt aan iedereen kan aanraden.

Zo aan het einde van de rit kan ik misschien een paar tips geven, voor toekomstige scriptieschrijvertjes. Allereerst denk ik dat voor mij het belangrijkste was om een gezonde balans te vinden tussen het schrijven en ontspanning. Zo stopte ik om 17.00 uur met werken, om daarna in de zon in de hangmat te liggen, met een welverdiend glaasje wijn. Ook heb ik niet gekozen voor een sociaal isolement, hetgeen ik vaak gepredikt hoor. Heel ongezellig, en totaal onnodig. Volgens mij zijn de beste condities om een scriptie te schrijven: goede vrienden en af en toe een stevige kater. Dat houdt de lol er tenminste een beetje in.

Ik kan eigenlijk nog niet helemaal geloven dat het er bijna op zit. Het is ook wel een beetje een domper, om van ‘student’ ineens ‘werkloos’ te worden. Als student heb je een prima excuus om in Diergaarde Blijdorp te werken, maar dat is straks voorbij. Vandaar dat ik me nu ga storten op de twee sollicitaties die ik vandaag de deur uit wil hebben. Misschien houd ik jullie nog wel op de hoogte!

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) studeert Geschiedenis aan de EUR en is bezig met haar masterscriptie over het ontstaan van Ierse nationale identiteit in de zeventiende eeuw. Voor Bogue houdt ze wekelijks verslag van haar laatste maanden als student.

Latest posts by Tara Lewis (see all)