Tara Lewis (1986) studeert Geschiedenis aan de EUR en is bezig met haar masterscriptie over het ontstaan van Ierse nationale identiteit in de zeventiende eeuw. Voor Bogue houdt ze wekelijks verslag van haar laatste maanden als student.

Afstuderen heeft het onvermijdelijke gevolg dat er ook gesolliciteerd moet worden. Omdat ik feitelijk pas per 1 september een baan zoek, vond ik dat tot nu toe een grote ver-van-mijn-bedshow. Tot ik, door mijn moeder nota bene, een interessante vacature voor een management traineeship kreeg doorgestuurd. De volgende wervende woorden lieten mijn werkzoekende hart sneller kloppen:

“Heb jij recent een universitaire studie afgerond en zit leiderschap je in de genen?
Loop je over van ambitie en beschik je over het zelfinzicht om je verder te ontwikkelen?

Ik besloot het erop te wagen en twee weken later was ik één inhousedag, persoonlijkheids- en IQ-test verder. Ondanks het feit dat de breuken en sommen in de test net zo goed runen hadden kunnen zijn, mocht ik gisteren op sollicitatiegesprek. In Diemen-Zuid. Als honkvaste Rotterdamse, die het al benauwd krijgt bij het idee van Amsterdam, was dit een heus avontuur. Mijn klomp brak dan ook toen in de vijf minuten vanaf het station naar het kantoor mij maar liefst drie keer de weg werd gevraagd. Schijnbaar heb ik alle schijn van een local.

Na een uur lang compleet door de mangel te zijn gehaald over mijn ambities en kookkunsten mocht ik weer terug naar Rotterdam. In de trein zat ik naast een forens die haar buurman uitgebreid verslag deed van het weekend. Ze was op één avond naar: Stalles, het Zwarte Schaap én de Witte Aap geweest, en dat nog wel met een kater. Het was een lange weg terug.

Komende week ga ik me weer even vol op mijn rebelse Ieren storten, waarvoor ik inmiddels wel een titel heb: “Swearing & vowing they would kill them because they were of English kind: English perspectives on English and Irish national identity during the Irish Rebellion of 1641.”

Inmiddels heb ik al 2100 woorden op papier. Dat is één vijftiende van mijn scriptie, als ik me niet vergis. Tot volgende week!

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) studeert Geschiedenis aan de EUR en is bezig met haar masterscriptie over het ontstaan van Ierse nationale identiteit in de zeventiende eeuw. Voor Bogue houdt ze wekelijks verslag van haar laatste maanden als student.

Latest posts by Tara Lewis (see all)