Tara Lewis studeert Geschiedenis aan de EUR en is bezig met haar masterscriptie over het ontstaan van Ierse nationale identiteit in de zeventiende eeuw. Voor Bogue houdt ze wekelijks verslag van haar laatste maanden als student.

Het ligt voor de hand om tijdens belangrijke fases in het leven een beetje rustig aan te doen. Je energie bewaren voor de momenten dat je moet presteren, etc. Jammer genoeg is dat vaak niet hoe het praktisch werkt. Ik heb in ieder geval in drukke tijden een overcompenserende behoefte om de bloemetjes regelmatig buiten te zetten. Daar ik inmiddels nog twee weken heb om mijn scriptie af te ronden, is de druk inmiddels flink opgevoerd.

Ondanks mijn goede voornemens stond vorig weekend niet bepaald in het teken van gematigdheid. Het is echt geen opzet, geloof me. Maar weinig mensen gaan de deur uit met het voornemen om in de Bonaparte te belanden (hoop ik). Het helpt dan ook niet mee als je een artikel moet schrijven over een wijnbar, of plaatjes aan het draaien bent in een café. Bij die gelegenheden is het vanuit mijn optiek onmogelijk om de hele avond ‘gematigd’ door te komen. Alleen al de discrepantie tussen jouzelf en de omgeving zorgt voor het nodige ongemak.

Toch besloot ik afgelopen zaterdag, toen de rook om mijn hoofd was verdwenen, dat het tijd was voor drastische maatregelen. Ik kondigde een algehele drooglegging aan van twee weken. Toen dit toch iets te hoog gegrepen bleek, schroefde ik dit terug naar een maximum van twee alcoholeenheden per avond. Dus wees gerust als je me ergens ziet met een Spa Rood ter hand: ik ben niet zwanger, maar tijdelijk verstandig. Op de teller staan 9000 woorden, en inmiddels ook twee grafieken. Goed weekend, en drink er één op mijn scriptie!

Wijn

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) studeert Geschiedenis aan de EUR en is bezig met haar masterscriptie over het ontstaan van Ierse nationale identiteit in de zeventiende eeuw. Voor Bogue houdt ze wekelijks verslag van haar laatste maanden als student.

Latest posts by Tara Lewis (see all)