Tara Lewis studeert Geschiedenis aan de EUR en is bezig met haar masterscriptie over het ontstaan van Ierse nationale identiteit in de zeventiende eeuw. Voor Bogue houdt ze wekelijks verslag van haar laatste maanden als student.

Ik zal de laatste persoon zijn om te klagen over het fantastische weer van de laatste dagen. Maar geloof me, jezelf opsluiten achter je computer is een stuk makkelijker zonder lonkende terrassen of jaloersmakende statusupdates uit Cannes. Gelukkig weet ik mezelf thuis af te leiden met het meest uiteenlopende vluchtgedrag.

Voor Bogue zette ik ze op een rijtje:

1. Koken. Studeren maakt hongerig, en terwijl ik normaal genoegen neem met een bammetje kaas, sta ik nu ’s middags regelmatig Thaise salades in elkaar te draaien of asperges te schillen.
2. Schoonmaken. Mijn ramen zijn in jaren niet zo schoon geweest en mijn wasmand is leeg.
3. Facebooken, appen en bellen. Onder het mom van: “Ik ga zo écht ophangen hoor” ben ik soms ineens anderhalf uur verder.
4. Internetaankopen: Van mijn zuurverdiende centjes in de Dierentuin ben ik inmiddels een nieuwe garderobe verder.
5. Sporten: Was ik vroeger niet vooruit te branden, nu draaf ik braaf om 08.00 uur de deur uit.
6. Vakanties plannen: Ook al houdt het vooruitzicht op de paar dagen weg met vriendinnen me enerzijds op de been, heb ik belachelijk veel tijd gestopt in het zoeken van vluchten, het perfecte appartement en een huurauto.
7. Een wekelijkse column beginnen voor Bogue: Al heb ik dankzij de sociale druk toch inmiddels 7000 woorden op papier.

Gelukkig zijn er altijd mensen die er slechter aan toe zijn dan ik. Zo heb ik een vriendin tijdens het afstuderen ineens enorm actief werd op een ruilpagina. Wekelijks werd er afgesproken op stations om af te komen van troep in huis, om deze vrolijk in te ruilen tegen nieuwe troep. Laatste ruilactie was tegen deze leuke set espressokopjes met daarop kabouter Piggelmee. Hierop heb ik een pertinent ruilverbod uitgevaardigd, maar geef toe, het zijn schattige kopjes. Voor deze week laat ik het erbij, ik moet nodig aan de slag! Oh, ik ben er trouwens nog één vergeten:

8. Een nieuwe impuls geven aan je DJ-carrière: Kom vanavond vooral allemaal naar de Ridder(t)!

DJ Tara

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) studeert Geschiedenis aan de EUR en is bezig met haar masterscriptie over het ontstaan van Ierse nationale identiteit in de zeventiende eeuw. Voor Bogue houdt ze wekelijks verslag van haar laatste maanden als student.

Latest posts by Tara Lewis (see all)