Tara Lewis (1986) studeert Geschiedenis aan de EUR en is bezig met haar masterscriptie over het ontstaan van Ierse nationale identiteit in de zeventiende eeuw. Voor Bogue houdt ze wekelijks verslag van haar laatste maanden als student.

Inmiddels heb ik nog één maand te gaan en de spanning begint aardig op te lopen. Het ging zelfs zover dat ik vorig weekend niet eens de stad in ben geweest. De caféhouders lagen ongetwijfeld huilend in hun bed, en zo ook ik.

Het heeft wel zijn vruchten afgeworpen en ik ben de trotse schrijver van 4500 woorden. Om niet in een complete apaat te veranderen ga ik zo nu en dan een stukje rennen. Mijn vaste rondje (grofweg om de Dierentuin heen, met een stukje Gordelweg erbij) komt langs het Marnix gymnasium. Afgelopen maandag rende ik langs drie spijbelende meisjes, in de nabijgelegen speeltuin.

Weemoedig dacht ik terug aan mijn eigen schooltijd, op het Montessori Lyceum. Mijn vriendinnen en ik spijbelden wat af. Geloof me, mijn huidige studie-ontwijkende gedrag is er niets bij. Of we de tijd nu op de toiletten doorbrachten (vraag me niet waarom) of via het sportveld naar buiten renden; we kregen steevast een enorme kick van alles doen wat niet mocht. Ook werden de leeftijdsgrenzen bij de slijter maar matig gehanteerd.

Wat voor sporen heeft ons jong ontwikkelde talent voor recalcitrant gedrag achtergelaten, vroeg ik me af. Misschien hebben we het ondertussen wel uit ons systeem, of is het eerder: jong geleerd, is oud gedaan?

Voor de Havenloods moest ik van de week Anita Meyer interviewen, mijn heldin. Haar eerste vraag aan mij, nadat ik mezelf had voorgesteld, was: “Meid, heb je gisteren een feestje gehad?” In het feit dat ik het eigenlijk niet meteen wist, lag eigenlijk het antwoord al. Sommige dingen krijg ik, zo blijkt, maar moeilijk uit mijn systeem. Op de foto zie je mij op het eindexamengala in 2004. Als resultaten uit het verleden enige garantie voor de toekomst bieden, zit het met dat papiertje wel snor.

DSC_0015

Tara Lewis

Tara Lewis (1986) studeert Geschiedenis aan de EUR en is bezig met haar masterscriptie over het ontstaan van Ierse nationale identiteit in de zeventiende eeuw. Voor Bogue houdt ze wekelijks verslag van haar laatste maanden als student.

Latest posts by Tara Lewis (see all)