De feestelijke opening van de Luchtsingel laat nog even op zich wachten. Door het aanhoudende slechte weer vond de organisatie het een beter idee om de plechtigheid tot een nader te benoemen tijdstip te verschuiven. Ruim vooruit plannen is hartstikke goed maar een officiële opening 2015 lijkt ons wat overdreven. Overigens bleek het uiteindelijk een heerlijke zonnige dag voor een ceremonie, aldus de teleurgestelde menigte die wel was komen opdagen.

Klimmend, kruipend en klauterend wisten een handjevol mensen op de brug toch een eerste indruk te krijgen. Zo werd de Luchtsingel toch nog een beetje geopend. Ondertussen is ook een stuk aan de andere kant van het spoor opgeleverd. De schrale, uitgehakte betonwand aan de zuidkant van station Hofplein kreeg een face-lift waardoor de grauwe doorgang flink is opgeknapt. Het resultaat zie je hieronder!


De muurschilderingen zijn een initiatief van galerie OPPERCLAES. Het is dan ook een ‘OPPERCLAES. EXTRA LARGE’ geschilderd door Bruce Tsai. Hij is samen met Linda van der Vleuten de eigenaar van OPPERCLAES.

Ondertussen op de Luchtsingel..

Bogue

Bogue duikt in subculturen, legt vergeten verhalen vast voor later en volgt ontwikkelingen in de stad voor jong en oud. Wij brengen nieuws, opinie, primeurs, winacties, lifestyle, schrijvers, video, food, fashion, kunst en cultuur via internet, televisie en radio. Bogue verbindt Rotterdammers met woord, beeld en geluid aan de grootse daden in onze stad.

Latest posts by Bogue (see all)